Para Hırsı

Para iyidir ama para uğruna hayatın küçük tatlarından vazgeçmek insanın psikolojisini bozar. Bozuk psikoloji etrafa yansır. Devamında ne mi olur? Zavallılar, yoksullar, hastalar, yaşlılar, güçsüzler ve ilgi bekleyen diğer canlılar görünmez olur. Para iyidir, ama para hırsı kötüdür.

İyi Vatandaş

Bazen üzgün bir çocuğun başını okşamak, zavallı bir kimseye gülümsemek, dertli bir komşuyu ziyaret etmek, asansördekilere selam vermek bile insanların mutlanmasına neden olabilir.. Ne çok mutsuzluk var.. İyi bir vatandaş olmak için önce yürekleri ısıtalım.. Var mısın?

Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

Özgüven

Özgüven; durdurulamazlık hissi ile korkaklık arasındaki farktır. Bu farkı önce biz hissetmeliyiz ki duruşumuzu ona göre ayarlayalım ve dünyaya kendimizi ona göre gösterelim.

Gizli Kamera Şakası

Kadın polis sabahın erken saatinde boşu boşuna oraya gelmekten pek rahatsız görünmüyordu; gülümseyerek teşekkür etti. “Güvenlikte olup olmadığınızdan emin olmak istiyoruz..” dedi. Sonra yeniden teşekkür ederek uzaklaştı..

Seçimler.. Seçimlerimiz..

Kalp krizi geçirmiş kişilere hekimlerin verebileceği en iyi tavsiye bağışlamayı öğrenmeleridir. Bağışlayıcı olmak ve öfkeyi azaltmak sağlık için doğru seçimlerdir.

Hareket Berekettir

Elde hamur yoğurmak bilinen en eski egzersiz çeşitlerinden biridir.

Egzersiz ve Hafıza

Egzersiz sayesinde beyin hücreleriyle yeni bağlantılar kuruluyor ve bu da hücreler arası iletişimi güçlendiriyor.