Kalp Krizi Engelleme Timi

Kalp krizi engelleme timi listedekileri kapsar.. Ama egzersiz ve sağlıklı yaşam biçimi adapte etmek de kesinlikle unutulmamalıdır!

Düşünmeye Değer

Öyle yoğun ve dolu ki hayatlarımız.. Asıl önemli noktayı gözden kaçırmak işten bile değil..

Temel soru1) şu olmalı belki: Soru ne?
Temel soru 2) şu olmalı belki: Cevap ne?

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Köpekbalığı Saldırısı

İstatistiklere bakıldığında dünyada yılda toplam 50 vaka görülür.. Biz o 50 rakamında kaldık. Artık köpekbalıkları iklim değişikliği nedeniyle yer değiştirmekte ve bu yolculukta acıkarak buldukları kıyılarda ava çıkmaktalar. Ve yılda yaklaşık 75 köpek balığının dünyanın değişik bölgelerinde atak yaptığı biliniyor.

Boşanmalar ve Kalp Krizi Riski

Araştırmacılar; “Sakın boşanmayın yoksa kalpten ölürsünüz!” demiyorlar tabi.. Kötü bir evlilik de kalp sağlığına zararlıdır. Araştırmacılar diyor ki: Doktorunuz boşanma sürecinde olduğunuzu ya da boşandığınızı bilsin. Tavsiyelerde bulunurken boşanmış olduğunuzu göz önünde bulundursun!

Kırık Kalp Sendromu

Kırık kalbin tanımı şu şekilde yapılıyor: Geride kalan kişi, sevdiğini yitiren, sevgilisiz kalan kişinin hissettiği rahatsızlık. Sevdiğinden yoksun kalan kişinin duygusal acısı kalbe yansıyor ve kalp sağlığını bozuyor.

Kalp, Yürek ve Gerçek Aşk

Daha önce “gönül diliyle konuşan yürek ile kan pompalayan kalbi” aynı yazıda görmediyseniz, bu bir ilk olsun!

Kalp Krizinde Tedavisel Soğutma

Can kurtarma tekniğinin en önemli özelliği kalp krizi geçirmekte olan hastanın vücudunu soğutmak ve kardiyak arrest (ani kalp durması) sırasında beyinde oluşabilecek hasarı önlemek.