Data Koruma Günü

Bir kişinin yanlışı büyük gruplara yansıyabileceği gibi, bir kişinin dikkatli ve bilinçli davranışı birçok kişiyi koruyabilir. Siber güvenlik önemlidir.  Yılın her günü herkes için data koruma günü olarak görülmelidir.

Küresel Terörizm Endeksi

Terörizm tanımı:

Devlet-dışı aktörler tarafından; politik, ekonomik, dini veya sosyal hedeflerle korku, baskı, zorlama ve tehdit uygulayan illegal güç veya şiddet.

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Kıyıya Vuran İnsanlık

Değişik ülkelerden sefere çıkmış yüz binlerce mülteciye kolaylıklar diliyorum. Umarım en kısa zamanda “evim” diyebilecekleri birer yurt bulurlar.

Gösteriş

Mevlana Hazretleri ne de güzel söylemiş.. Her dil, gönlün perdesidir. Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır..

Dünya Dinleri

Dünyanın en çok ateist barındıran ülkesi Arnavutluk ise 2010 itibariyle yüzde 63 Müslüman, yüzde 32 Hristiyan nüfusuna sahip.

Dünyada Barış Giderek Azalıyor

En barışçıl bölge Avrupa ve 20 huzurlu dünya ülkesinden 13 tanesi Avrupa’da bulunuyor.

Bütün Avrupa ülkeleri barış ve huzur konusunda averajın üzerinde, Türkiye hariç. Bunun tek nedeni..

Türkiye Nüfusunun Üçte Biri Çocuk

Aile başına çocuk sayısı en fazla olan illerimiz Şırnak (yüzde 82.6), Hakkari (yüzde 82.4) ve Van (yüzde 81.8).Bu oran Çanakkale’de yüzde 37.7, Sinop’ta yüzde 38.2 ve Tunceli’de yüzde 38.8.

Amerika’yı Ne Sanıyordunuz?

Amerika’da halk sağlığı çalışanlarının “Amerikan halkı neden sağlıksız?” sorusuna cevap bulamayıp delirme aşamasına geldiğini biliyor musunuz?