Süper Kadın

Benim süper kadın oluşum annemin tarzında bir süper kadınlıktı eskiden. “Şunlar şunlar şunlar yapılacak, şu süre içinde yapılacak, en iyi şekilde yapılacak.. Boş durmak yok, hemen diğer bir projeye geçilecek..” cinsindendi yani! Sonra birgün değişmeye karar verdim.. Anlatayım..

Birkaç İyi Alışkanlık (5)

Genelde hava kirliliği düşük rakımlı yerlerde olur bu nedenle yükseklerde hep temiz hava bulunur. Fakat herkesin dağlarda ve temiz havada yaşaması mümkün olmayacağından fırsat buldukça yüksek yerlerede geziler yapmak önerilir.

Şehir Bahçeciliği

Şehir bahçeciliği oldukça popüler son zamanlarda.. Ve betondan şehirlerde bile bahçeler oluşturulabilir.

Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Yabani Ot

Yabani ot dediğimiz şey duruma göre değişir.. İnsanlar da öyledir.. Bazıları için sevimsiz, istenmeyen, antipati oluşturan bir kimse, bir başkasının yaban çiçeği olabilir!

Tezek Satışları Arttı

İnek dışkısı samanla karıştırıldıktan sonra güneşte kurutuluyor. Herkesin bildiği tezek haline getiriliyor. Amazon ve eBay gibi dev online mağazalarda satılıyor. İsteyenler süslü paket de yaptırabiliyor. Bir dakika.. “Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı..” sözünü kim söylemişti?