Bir doktorun kaleminden

Belki uzun yaşamın sırlarını merak edenler vardır ve bu sırları bir doktorun kaleminden okumak isterler dedik ve yazdık..

Egzersiz ve Protein

Egzersiz yapıyorsanız ve kas geliştirmek için protein gereksinimini göz önünde bulunduruyorsanız önce günlük diyetinizi denetleyin. Yeterli protein alıyorsanız, protein destekli sentetik içeceklerden uzak durun.

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Kalp Krizi Engelleme Timi

Kalp krizi engelleme timi listedekileri kapsar.. Ama egzersiz ve sağlıklı yaşam biçimi adapte etmek de kesinlikle unutulmamalıdır!

Şubat Ayı, Kalp Ayı

Şubat ayı kalp ayı dedik.. Öyleyse kalbimize dikkat edelim.. Yiyecek seçimleri yaparken kalp kalp diyelim!

Antikanserojen Yiyecekler

“Kanser tedavisi sırasında, kemoterapi ve radyasyon terapleri pek önemli sonuçlar doğurmamaktadır” diyor uzmanlar.. Çünkü kanser hücreleri bu tür terapilere direnç göstermeyi öğrenmiş bulunmaktadır. Ve aslında kemoterapi ve radyasyon terapisinin yan tesiri olarak ‘kanser hücrelerini arttırdığı’ bilinmektedir. Bunun bir nedeni, terapilerin bağışıklık sistemine verdiği zararlardır.

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Güneşi Yakalamak

Güneş yakalamak için ille de deniz kenarında olmak, egzotik yerlere gitmek gerekmez. Balkonda da güneş yakalamak mümkündür.. Hergün 10 dakika!

Civanın Sağlığa Zararları

Nelerde civa bulunur?
Pil
Termometre ve barometre
Ampul
Elektrik prizleri
Diş ürünleri/dental dolgular
Cilt beyazlaştırıcı kremler/kozmetikler

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

Beyin Gıdaları

Sağlıklı beyin için sağlıklı gıdalar tüketmek şarttır. İyi beslenmenin beyin için gerekli olduğu birçok araştırma sonuçlarıyla belgelenmiştir. Sayfadaki listede beyin gıdası olarak bilinen en önemli birkaç yiyeceği bulabilirsiniz.