Egzersiz ve Protein

Egzersiz yapıyorsanız ve kas geliştirmek için protein gereksinimini göz önünde bulunduruyorsanız önce günlük diyetinizi denetleyin. Yeterli protein alıyorsanız, protein destekli sentetik içeceklerden uzak durun.

Sağlıklı Sindirim Sistemi

Araştırmacılar eski insanların yaşamına ve yedikleri besinlere bakarak diyor ki: Anneniz, büyükanneniz ve büyükannenizin annesi bol lifli bitkiler yiyordu. O nedenle sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürmüşlerdi. Sağlıklı miğde ve barsaklar, liflerle gelen sağlıklı bakterilerden geçiyor. Öyleyse bol lifli yiyecekler tüketin!

Sütlü Aşure

Belki de aşure yaparken en zevkli şey üzerini süslemektir. İsterseniz benim listedeki garnitürlere sadık kalın, isterseniz daha bol malzemeyle süsleyin. Sütlü aşure afiyet olsun.

İran Usulü Erişteli Aş

Ben aş kültürünün olduğu bir evde büyüdüm. Annemin rahatlatan, mutlandıran, konfor veren yemeklerinden biri hep aş olmuştur. Uzun bir yolculuktan mı geldik? Tüm gün süren bir hamam sefasının ardından yorgunluk ve açlık giderici bir yemek mi yemeliyiz? Oruç mu açıyoruz? İşte böyle zamanlara ve aslında her zaman aş yapılır bizim evde. Daha bu yaz, Akdeniz sıcağında uzun ve yorgun bir Toros Safarisi bitiminde eve gelir gelmez bize şehriyeli hamur aşı pişirdi. Tam bir konfor yiyeceği! Bütünsel bir lezzet!

Dereotu

Bu şifalı ot hazmı kolaylaştırır, uykusuzluğa iyi gelir, kemik sağlığına birebirdir. Diyabetik hastalara bolca önerilen dereotu bağışıklık sistemini güçlenidirir. Kadınların aylık adet bozukluklarına ve romatizmaya bile iyi geldiği söylenen dere out şifa dolu bir bitkidir.

Diyetsel Detoks

Her ne kadar sağlıklı insanda karaciğer, bağırsaklar, böbrekler, akciğerler, deri, kan ve lenfatik sistemler hep birlikte çalışarak toksinleri vücuttan ayıklasa da zaman zaman diyetsel detoksa başvurmanın zararı olmayacağı kanısındayım.

Günlük Sebzeni ve Meyveni Yedin mi?

Sürekli yenilen meyvelerden sıkılmak normaldir. O nedenle elma, muz ve üzümden sıkılınca kivi, mango, anannas ve diğer egzotik meyveler denenebilir.

Fasülye Ezmesi

İkindi çayında kızarmış ekmekle, kraker üzerinde hafif yemek (ara öğün) çeşidi olabilir..