CIA Direktörü John Brennan Radyodaydı

Ben radyoda CIA direktörünü dinlemekten çok keyif aldım. Sonuçta hergün gördüğümüz, duyduğumuz bir kişilik değil kendisi.. Sizinle de paylaştım..

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

Haber ve Habercilik

Yansız haberi nereden alacağız? Haberler ve habercilik sokaktaki insana mı kalacak? Her birimiz gönüllü muhabir mi olacağız? Bu işin okulu, okulda yetişmek, tecrübe, etik vs. nerede kalacak?

Facebook Protestosu

Yanlış kişilerin eline geçen İnternet’in ne denli güçlü bir silaha dönüşebileceğini düşünmenizi isteriz!

Robo-Gazetecilik

Robo-gazetecilik çok kısa sürede duyurulması gereken haberlerin ivedilikle toplanmasında ve dağıtılmasında işe yarıyor. Yani robo-gazetecilik, geleneksel gazeteciliği destekleyici bir yöntem. Şimdilik!

Acaip Şehir New York

Sokak ortasında doğum yapan kadın ve bebeği daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılıyor.

Sosyal Medya ve Dezenformasyon

Aynı anda binlerce insana ulaşmak iyi güzel ancak yanlış bilginin de aynı hızla binlerce insana ulaşacağı olasılığını gözden kaçırmamak gerekir. Pazar akşamı Kanada’da yaşanan bıçaklama olayında yayılan bilgi gerçeklikten uzaklaşarak yayıldıkça yayıldı, dezenformasyon oldu!

Amerikan Muhabirden Düşünce Gıdası

Sözlerimiz kimi zaman yetersizdir. O zaman susmak ve içsesi daha dikkatli dinlemek gerekir. Dikkatli ve derinlemesine dinlenen içses seni aksiyona götürür.

Fiziksel Dokunuşları Özlemek

Dünyanin yeni trendi “fiziksel dokunuşlara aşermek” diye bir gerçekten haberiniz var mı? Online kutlama kartı yerine kartpostalın postadan çıkmasını isteyenler, e-kitap yerine kağıt kitap okumayı tercih edenler, telefondan yazılı mesaj göndermek yerine yüzyüze romantizm yapmak isteyenler sayıca çoğalıyor.