Hayat Orkestrası

Herkes iyi çalışmışsa, orkestradan sesler iyi çıkar. İyi çalışmadığı için beceremeyen sanatçılar da olabilir.. O zaman ahenk bozulur. Öyleyse bu demektir ki ortak payda için çalışan herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.

İçimizdeki Entellektüel

Entellektüelite dediğimiz şey bilgi ve beceri toplamak, ve elde edilen bilgi, beceri ve tecrübeyi yaşama aktarabilmektir.

Arkadaşlık Bilimi

Arkadaş bulmakta ve arkadaşlığı sürdürmekte kullandığımız motivasyon, davranışlar ve beceriler; özbilgimizi ve duygusal zekamızı arttırıyor..

Direnç

Belki de direnç denen şeyi antibiyotiklere mukavemet gösteren virüslerden öğrenmeliyiz.. Bakın artık antibiyotikler bazı hastalıklara işlemiyor.. Neden, çünkü dirençli virüsler türedi etrafta.. Tabi ki bu insan sağlığı için çok kötü bir haber ama hayatta kalmak için metabolizmaların neler yapabileceğine oldukça iyi bir örnek!

Değer Nedir?

Bir insanın değeri zekasıyla, becerisiyle, görüntüsüyle veya neler başardığıyla ilgili değildir. Bir insanın değeri nedir öyleyse?

Fırsatlar ve Terfi

Herkes terfi etmek ister.. Günümüzde buna promosyon da deniyor. Ne terim kullanırsanız kullanın, sonunda amaç yükselmektir. Bunun için fırsatları değerlendirmek gerekir.

Marifet

Bir şey öğrenilebiliyorsa maharettir. Yeni bir marifet kazanmak için tüm duyularınızı açmaya hazır mısınız?

Twitter Bağımlılarına Gelsin

Şarkı sözlerini Twitter usulü mü söylüyorsun?
Bir kıvılcım düşer önce, büyür yavaş yavaş
Bir bakarsın volkan olmuş, yanmışsın Tvitdaş
Dolduramaz boşluğunu ne ana ne gardaş
Bu en güzel, bu en sıcak duygudur Tvitdaş

Pozitif Psikoloji

Hep iyi bir gün, iyi bir yaşam, iyi bir tatil, iyi bir iş beklerken yaşam parmaklarımızın arasından kaçıp gidiyor.

Unutkanlık

Uzmanlar beynin de egzersiz gereksinimi olduğunu söylüyor.