Sürmenaj

En iyisi duygulara daima ilgi göstermektir. Böylece bir noktada patlamak, sürmenaj olmak, çaresiz kalakalmak gibi olumsuzlukları yaşamak olasılığı da ortadan kalkar.

Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Vücut şahane bir mekanizmadır

Vücudu dinlemek ancak ve ancak yavaşlamakla olur. Çok koşuşturmalı, stresli yaşantılarımızda yavaşlamak mümkün görünmüyorsa, her gün belirli bir süre kendimizi dinleyebiliriz. 

Şişmanlar, Zayıflar, Tam Formunda Olanlar

Şişmanlar, zayıflar, tombullar, hemen kilo alanlar, hemen kilo verenler ve diğerleri! Vücudumuz bize ait birer eserdir; onu sevelim ve koruyalım. Öncelikle vücudumuzu sevmeliyiz ki yeme, içme, alışkanlıklar ve egzersiz konusunda verdiğimiz kararlar anlamlı olsun.

Uyku Hediyedir

Düzenli uykunun bedensel ve zihinsel faydaları olduğunu biliyoruz ama tekrar etmekten çekinmiyoruz! Neden? Çünkü uyku hediye gibidir! Uykudan fedakarlık etmek diye bir deyim varsa,…

İlk Barre Dersi

Barre; pilates, yoga ve bale hareketlerinden ibaret olduğu için düzenli yapıldığında vücuda şekil veriyor, kasları güçlendiriyor, şekillendiriyor.

İşten Uzaklaşma

Yöneticiler: Çalışanların zihin, ruh, beden ve duygusal olarak işten uzaklaşmasını istemiyorsanız yukarıdaki hususlara dikkat edin.

Şişmanlık

Şişmanlık konusunda en az iki çeşit düşünme yöntemi vardır..
Kişi.. Şişmandır ve şişmanlığı sevmez ama harekete de geçmez..
Kişi.. Şişmandır ve halinden memnundur..
İlk önce halinizden memnun olup olmadığınıza karar verin! Ve fakat her halükarda linkteki yazımızı okuyun..

Hamlelikten Sonra Depresyon

Doğum Sonrası Depresyon Semptomları:
Moral bozukluğu
Etrafta olanlara karşı duyarsız ve kayıtsız davranmak
Sevdiklerine ve yakınalar ilgisiz olmak…

Müzik ile Tedavi

Müzik dinlerken daha kolay odaklanabiliriz, dolayısıyla müzikle birlikte yeni şeyler öğrenmek kolaylaşır.

Teşekkür Borcu

Nelere teşekkür borcumuz var? Bazen sahip olmadığımız şeylere kilitlenmekten, sahip olduklarımızın farkına varmıyoruz. Bize verilen bazı şeylere şükran borcumuzu unutuyoruz.

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!