Limonata

Hayat bize limonata verince ne yapıyoruz? Tabi ki limonata!

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

22 Nisan Dünya Günü

Dünyanın değişik yerlerinde 22 Nisan Dünya günü hatırı sayılır aktivitelerle kutlanmaya devam ediyor. Örneğin 2012’de Çin’de karbondiyoksit emisyonunu düşürmek amacıyla 100 bin kişi bisiklet sürmüştü. 2011 yılında Afganistan’da 28 milyon ağaç dikilmişti. 2009’da Panama’da tükenmekte olan 100 nadide orkide soğanı dikilerek yokoluşun önüne geçilmişti.

Ne Çok Kitap Var, Ne Yetersiz Zaman

Katmanlı okuma yöntemini kullananların yapacağı şey ilk başta “içindekiler” kısmını okumak. Her bir bölüm başlığı için kafanızda sorular oluşturmak ve tartışma konuları düşünmek. Ve en çok ilginizi çeken bölümden başlayarak okumak ve merakınızı gidermek öneriliyor. Yazarın ortaya koyduğu konular, oluşturduğu argümanlar, sizin fikirleriniz ve sorularınız ne kadar örtüşüyor algılamak tavsiye ediliyor.

Müslümanlar Geliyor!

Amerikan medyası, Müslüman figürünü zedelemeye devam ediyor. 9/11 faciasının üzerinden geçen onca yıla rağmen hala “Müslüman eşittir Terörist” olgusu değişmedi. Yıkılan kulelerin yerine yapılması teklif edilen cami olayı tam bir öcü muhabbetine dönüştü. Amerika’ya şeriat yasası geleceğine dair anlamsız korkular hızla yayılıyor. New York Polis Teşkilatı, rastgele Müslüman avına devam ediyor. İslamofobi eskisinden daha hızlı büyüyor.

Kadının Gözlerindeki Işık

Müslümanlar kadını birçok şeyden yoksun bıraktı; kadının öğretmesine, öğrenmesine ve hatta camiye girmesine bile karşı çıktılar. Bu tam anlamıyla yobazlık ve geri kalmışlıktır, dinle hiç bir ilgisi yoktur.”

Bir Dönem İki Kadın – Oya Baydar ve Melek Ulagay

Bir dönemin büyülü sözleri “siyasi devrim, proleterya ve enternasyonalizm”, yıllar içinde güç, iktidar ve değişim paketiyle gelen “sıfıra sıfır elde var sıfır” hayal kırıklığına dönüşmüştür.