Artık Yemek

Buzdolabındaki artık yemeklerden açık pide yapacağım.

Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Yiyecek İsrafı

Amerika’da Çöplüklerden Yemek Toplayanlar Var.. Orada da var mı?

Bu başlığı görünce çöplüklerden yemek toplayanların evsiz ve yoksul insanlar olduğu düşünülmesin. Tabi onlar da topluyor ama iyi eğitimli, iyi para kazanan, mevki sahibi bir grup insan sırf etik bir davranış olduğu için çöplüklerden yiyecek toplamaktadır.

Aloe Nedir? Nasıl kullanılır?

Aloe taze olarak tüketildiğinde, içerdiği tüm vitaminleri ve mineralleri olduğu gibi sindirmiş oluyoruz. Aloe bağışıklık sistemine de büyük bir destek olarak gösteriliyor. Kısacası aloe süper bir bitkidir.

Mağara Menüsü

Antilop beyni, ceylan beyni ve her türlü böcekten oluşan bir menü düşünün!

Stres, Stres, Bir Kez Daha Stres

Tehdit altında olduğumuzda, korktuğumuzda ya da normal dengeyi bozcak durumlar ortaya çıktığında verdiğimiz reaksiyonun ismi strestir. İster gerçek olsun isterse hayali, tehlike hissedersek vücudumuz “savaş veya sıvış” moduna geçer. Buna strese tepki vermek denir. Stres, düşüncelerimizi, duygularımızı, vücudumuzu ve davranışlarımızı etkiler. Fakat herkesi farklı şekil ve boyutlarda etkiler.

Monosodyum Glutamat (MSG)

MSG’den uzak kalmanın en kesin yöntemi ev yemeği yemektir çünkü hazır ve prosesten geçmiş ürünlerde MSG katkı maddesinin bulunma olasılığı vardır. Oysa evde yapılan yemeklerde kullanılan ürünleri biliyoruz.

Yiyecek Alerjileri Artıyor

Doktorlar yiyecek alarjisi olanlara, her zaman her yere, iki doz epinefrin taşımalarını tavsiye ediyor. Şiddetli yiyecek alerjisi olanların doktor tavsiyesine göre davranmaları gerekir.