Data Koruma Günü

Bir kişinin yanlışı büyük gruplara yansıyabileceği gibi, bir kişinin dikkatli ve bilinçli davranışı birçok kişiyi koruyabilir. Siber güvenlik önemlidir.  Yılın her günü herkes için data koruma günü olarak görülmelidir.

“Gerçek” Bizlerden Saklanıyor mu?

Belki de beyinlerimiz kompütürlerin istediği gibi çalışıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Belki de beyinlerimiz bulut sisteminde depolanmış halde. Bir soru: Telefonlar bizi kontrol ediyor mu, etmiyor mu?

Trendler ve Dikte Ettirdikleri

Modaya delice uyan insan, birilerinin dediğini yapmak zorunda hisseden insandır.. Eli kolu bağlıdır onun! Moda dışı hareket edemez! Moda isterse, olur! Özgüveni yitirir modasızlıkta!

Deney Kobaylarıyız

Dijital partiden uzakta kalmak olur mu? Olursa nasıl olur? Buna imkan var mı? Yoksa sosyal medya köleleri olamaya devam mı edeceğiz? Seçim bizim! Her gün seçim günü. Bugün sosyal medyadan uzak kalmayı seçmediyseniz, yarın da olur!

İnsanlık ve Online Medeniyet

Korkunç bir boşanma ile evliliğe son vermiş bir çiftin sosyal medyada birbiri ile ilgili yaptığı iğrenç paylaşımları görmüşsünüzdür..

Dijital Bağımlılıklar

Sosyal medyadan, emailden ya da kısacası “cam dünyadan” gelen geribildirim “statik geribildirim” olarak bilinir. Ve statik geribildirim gerçek dünyada bildiğimizden farklıdır. Farklılığın ötesinde yetersizdir. Bu yüzden statik geribildirim sağlıksızdır.