Düşünceler ve duygular..

Bir arkadaşımla konuşurken “bu konuda senin duyguların nedir?” diye sormuştu.. Ben düşüncelerimi anlatmaya başlamıştım..

Yazmak

Yazdıktan sonra bir gece bekletmek, uyumak, uyanmak ve yeniden okumak gerekir. Yeniden yazmak, düzeltmek, okumak, düzeltmek, düzeltmek!

Rastgele Tavsiyeler

Kimseyi küçümseme. Genç misin? Zamanla yaşlanırsın. Güzel misin? Zamanla güzellik eskir. Zengin misin? Servet de uçabilir. Geriye kalan daima insanlıktır. Ve unutma. Sen de herkes gibi doğdun, yiyorsun, içiyorsun, uyuyorsun, tuvaleti kullanıyorsun, hastalanıyorsun. Kimden ne üstünlüğün olabilir ki? Kibirlenme!

Sapıklık, Sapkınlık, Sapıkça ve Sapmış Davranışlar

Cinsel düşüncelerin hayatını nasıl etkiliyor? Diyelim ki bir video seyrettin ve oradaki fantazi süsleyen şeyleri aklından çıkaramaz oldun. Öyle ki normal yaşamını sürdüremiyorsun ve sadece o video ile yaşıyorsun. Bu nokta sapıklık noktasıdır.

Beyindeki Depo, Deneyim ve Çözümler

Beyin deposunda çözümler vardır. Yani tecrübeli beyin daha beceriklidir. İşte bu nedenle “Akıl yaşta değil baştadır” sözü benim hoşuma gitmez. Akıl, bilgelik, hikmet ve dirayet yaşla birlikte olgunlaşır. Bilgeliğin yaşla ve yaşlanmayla kesin bir ilgisi vardır.