Kuantum Mekaniği ile Işınlama

Modern dünya yakın bir gelecekte sadece protonların veya cisimlerin değil, insanların da ışınlanabileceğine şahit olacak..

Mars’tan Gelen Selfie

Mars’taki toprak toplama işlemini hemen sonuçlandırsak keşke.. Hemen anlayabilsek oralarda yaşayabilir miymişiz.. Aferim bize insanlık! Dünyayı altından ateşe verdik! Tam bir kaos oluşturduk. Şimdi kaçacak yer arıyoruz. Soru: Acaba Mars’ta hayat var mı?

Arılar Da Kafein Sever

Arıların kafein sevdiği bulgulandı.
Kafeinli yiyecekleri yedikten sonra arıların daha aktif olduğu, daha fazla dans ettiği ve daha üretken olduğu keşfedildi.

Karga Zekidir

Kargalar zeki kuşlardır ve sofistike aktiviteler yapabilirler. Örneğin yolda leş yemekte olan bir karga sürüsü arabanın hangi hızla ve hangi sürede oraya gelebileceğini ölçebilirler. Araba yaklaştığı halde leşi parçalamaya devam ederler, araba kendilerine tam toslayacakken yoldan çekilirler. Kargalar cidden ilginç yaratıklar.

Ampul İcadı

Ampul icadı teknolojiyi ve dünyayı değiştirdi. Gelmiş geçmiş en büyük bilge diye düşünülen, mucizevi bir yanı olduğu sanılan Edison ampulü icat ederken tam 999 kez denemiş ve yanılmış. 1000inci kez denediğinde istediğine ulaşmış. Sonunda “Ben başarısızlığa uğramadım, başarının bin değişik yolunu buldum” demiş.

Ufoloji

UFO’ların dünyayı ziyaretlerini gözlemeye devam edersek, geliş biçim ve düzenlerini anlarsak fizik hakkında daha önce bilmediklerimizi öğrenebiliriz

Freelance Yazar Nedir?

Freelance yazar küçük ölçekli bir işletme gibidir; işi kendisi bulur, hangi yazıyı ne kadar zamanda bitirebileceğine karar verir ve proje başına ücretini kendisi belirler.

Kadının Gözlerindeki Işık

Müslümanlar kadını birçok şeyden yoksun bıraktı; kadının öğretmesine, öğrenmesine ve hatta camiye girmesine bile karşı çıktılar. Bu tam anlamıyla yobazlık ve geri kalmışlıktır, dinle hiç bir ilgisi yoktur.”

Kozmetikler Yaşam Kalitesini Arttırıyor mu?

Dış görünüşün öz güveni arttırdığı ve ruhsal durumu iyileştirdiği antik çağlardan beri bilinir ancak bunun doğruluğu bilimsel bir çalışmayla ilk kez kanıtlandı.