Arkadaş Bulduran App, AIDS ile de Tanıştırıyor

Araştırmacılar önceki yıllarda HIV (AIDS) vakalarının 2030 itibariyle yok olacağını öngörmekteydiler. Bu varsayım arkadaş bulmak için kullanılan app’lerin yaygınlaşmasından çok önceydi!

Küresel Terörizm Endeksi

Terörizm tanımı:

Devlet-dışı aktörler tarafından; politik, ekonomik, dini veya sosyal hedeflerle korku, baskı, zorlama ve tehdit uygulayan illegal güç veya şiddet.

Kıyıya Vuran İnsanlık

Değişik ülkelerden sefere çıkmış yüz binlerce mülteciye kolaylıklar diliyorum. Umarım en kısa zamanda “evim” diyebilecekleri birer yurt bulurlar.

Çöpe Giden Yiyecekler

Birleşmiş Milletler “Çöpe giden yiyeceklerin dörtte birini kurtarsak, açlık sona erer..” diyor..

Yiyecek İsrafı

Amerika’da Çöplüklerden Yemek Toplayanlar Var.. Orada da var mı?

Bu başlığı görünce çöplüklerden yemek toplayanların evsiz ve yoksul insanlar olduğu düşünülmesin. Tabi onlar da topluyor ama iyi eğitimli, iyi para kazanan, mevki sahibi bir grup insan sırf etik bir davranış olduğu için çöplüklerden yiyecek toplamaktadır.

Terminator Robotlar Kime Karşı?

Kendi kendine karar veren robotların savaş silahları olarak kullanılmalarından önce düşünülmesi gereken politik, legal, ahlaki ve etik yanları da var.

Yapay Zekalı Robotlar Aşırı Zeki!

Askeri ve ekonomik amaçlarla dizayn edilen bu tür sistemlerin büyük titizlikle inşa edilmeleri gerekir ki insanlığı zarar vermesinler. Amaç insanlığı ortadan kaldırmak değilse tabi..

Ebola Virüsü

Ebola Afrika’dan çıkarak, global bir sorun haline gelecek olursa, o zaman Birleşmiş Milletler, NATO, Afrika Birliği, Avrupa Birliği ve diğer birlikler ancak o zaman harekete geçerler.

8 Mart Uluslararası Kadın Günü

Bu yazı ile, evini, işini ve ailesini dengeleyen sağlıklı, neşeli ve bilinçli tüm kadınlara mutlu bir kadınlar günü diliyorum!