Anneler ve hobiler

Anneler, özellikle yeni bebek doğurmuş anneler, kimi zaman izole hissedebilirler. Bunun nedeni hayatın bebek etrafında dönmesidir.

Tatildeyim

Ruhen yorgunuz. Tatile çıkmak istiyoruz, dinlemek istiyoruz, dünyanın kargaşasını unutmak istiyoruz. Tatil ille de uzaklara, pahalı yerlere, herşey dahil otellere, lüks ortamlara olsun diye hayal ediyoruz. Bekliyoruz.. Hep bekliyoruz!

Süper Kadın

Benim süper kadın oluşum annemin tarzında bir süper kadınlıktı eskiden. “Şunlar şunlar şunlar yapılacak, şu süre içinde yapılacak, en iyi şekilde yapılacak.. Boş durmak yok, hemen diğer bir projeye geçilecek..” cinsindendi yani! Sonra birgün değişmeye karar verdim.. Anlatayım..

Keşkeler

İnsanların iyi yönünü, dünyanın güzel halini, deneyimlerin doyuruculuğunu, hayat derslerinin yüceliğini, sahip olduklarının mükemmeliğini düşün. Sahip olduklarını çok sev. Sahip olmadıklarını unut. Zamanını güzelliklerin tadını çıkararak geçir, sana ait olmayanları bekleyerek değil! Ve evet yine bir klişe! Küçük şeylerden haz al, mutlu ol.

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

22 Nisan Dünya Günü

Dünyanın değişik yerlerinde 22 Nisan Dünya günü hatırı sayılır aktivitelerle kutlanmaya devam ediyor. Örneğin 2012’de Çin’de karbondiyoksit emisyonunu düşürmek amacıyla 100 bin kişi bisiklet sürmüştü. 2011 yılında Afganistan’da 28 milyon ağaç dikilmişti. 2009’da Panama’da tükenmekte olan 100 nadide orkide soğanı dikilerek yokoluşun önüne geçilmişti.

Neden spor yaparsınız?

Spor merkezlerinde aletlerin başında çekilen selfie paylaşımı tavan yaptı son günlerde.. Aklımda birkaç soru var:
Neden spor? Neden egzersiz? Bir moda, bir akım olduğu için mi egzersiz yapıyorsunuz?

Şoförsüz Arabalar

Sürücüsüz arabaların kullanımı, akıllı telefonların hayatımıza girişinden daha hızlı olacağa benziyor.

Neden Hareketli Kalmalıyız?

Nasıl hissettiğiniz sorulduğunda şu kelimelerden bazılarını kullanıyorsanız, hareketli kalmak zorundasınız: güçsüz, isteksiz, cansız, enerjisiz, durağan, miskin, uyuşuk, yorgun, üşengeç, uykulu..

Pet Şişeden İçilen Su

Soru: Günlük bir alışkanlık olarak ‘şişeden su içmek’ yüzde kırışıklığa neden olabilir mi?