Günlük Tutmak

Günlük tutmak yazı yazmayı sevenler için bile büyük bir iş gibi gelebilir. Adı üstünde, her gün belirli bir miktar yazmak demektir. Çok tatmin edici, mutluluk aşılayıcı bir edimdir günlük yazmak.. Fakat alışkanlık edininceye kadar angarya gibi gelebileceği için, caydırıcı bir yanı da vardır.

Richard Branson Öğütlüyor: Blog Yazın!

Richard Branson değişik endüstrilere yatırım yapmış durumda. En bilindik markası Virgin Group’tur ve bu grup içinde finans, taşımacılık, sağlık ve bakım, yiyecek ve içecek, medya ve telekomünikasyon bulunur.

Daha Çok Blog Okumak

Google da Facebook da blogların çok okunmasına karşı çıkmaktadır. Bu nedenle Google, RSS okuyucu kapatmakta, blog üyeliklerini gmail’in promosyon dosyalarına koyarak okunmalarını engellemektedir.

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

2015 Küresel Düşünce Endeksi

2015 yılının en etkin düşünce üreten adayları The WorldPost tarafından tespit edildi. Adaylar “ortak entellektüelite” analizi adı altında Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından incelendi. Tüm sosyal medyada “mention” yapılmaları ve “konuşulmaları” göz önünde bulunduruldu. Yani; hep göz önünde olmaları, sık sık konuşulmaları, Wikipedia ortamında, Twitter platformunda, bloglarda ve genel anlamda sosyal medyada isimlerinin geçiş yogunluğu baz alındı.

Kafede Kahve

Bir saatlik bedava wi-fi da çekiyor olabilir öğrencileri. Beni çeken şey ise, orada kendimle baş başa kalabilmek ve yazmak.

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

Bu Blog Kime Yazıldı?

Blog sitenizin istatistiklerine baktığınızda ziyaretçilerin neredeyse yüzde 80’inin ‘bi bakıp çıkanlar’ olduğunu görürsünüz..’ Yanlış blog’ dedikten sonra ilk 0 ile 30 saniye içinde acilen çıkışa yönelenlerdir onlar..

Blogculuk Ölüyor mu?

Blogculuk bir marka gibidir. Blogculuk eskisinden daha ilgi çekici hale gelmektedir. Bloglar özgündür. Bloglar ictendir. Bloglar orjinaldir, otantiktir. Öyle bloglar var ki, haber sitelerinden bile kaliteli içerikle doludur. Ve takipçileri de yeni bilgiler için blogları takibe devam edtmektedirler. Öyleyse blogculuk ölüyor mu diye bir soruyu buruşturup çöpe atabiliriz.

Bloglar Hediyedir

Blogcunun gözüne, kulağına, zihnine hediyedir okuyucudan gelen her türlü yorum!

Freelance Yazar Nedir?

Freelance yazar küçük ölçekli bir işletme gibidir; işi kendisi bulur, hangi yazıyı ne kadar zamanda bitirebileceğine karar verir ve proje başına ücretini kendisi belirler.