Zika Virüsü

Zika virüsünün geçmişi 1947 yılına kadar gidiyor. Amerikan Sağlık Bakanlığına göre, o zamandan bu yana pek fazla sorun çıkarmayan virüs birden hortladı (tabiri cayiz ise!)

2015 Küresel Düşünce Endeksi

2015 yılının en etkin düşünce üreten adayları The WorldPost tarafından tespit edildi. Adaylar “ortak entellektüelite” analizi adı altında Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından incelendi. Tüm sosyal medyada “mention” yapılmaları ve “konuşulmaları” göz önünde bulunduruldu. Yani; hep göz önünde olmaları, sık sık konuşulmaları, Wikipedia ortamında, Twitter platformunda, bloglarda ve genel anlamda sosyal medyada isimlerinin geçiş yogunluğu baz alındı.

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Ramazan Orucunu Nerede Tutacaksınız?

Eğer 2015 Ramazan orucunu Danimarka’da tutacaksanız 21 saat süresince oruç tutmuş olacaksınız. Buna karşın Avustralya’da iseniz sadece 10 saat!

Susuzluk

Tarihçilere göre, milattan önce 7inci yüzyılda kurulmuş olan Asur Uygarlığı’nın batmasına neden olan da susuzluktu.

Brezilya Direnişçileri

“Problemin parçası olma, çözümün parçası ol” şeklinde bir deyiş vardır. Sürekli şikayet ederek bir yerlere varılabilir mi?

Kozmetikler Yaşam Kalitesini Arttırıyor mu?

Dış görünüşün öz güveni arttırdığı ve ruhsal durumu iyileştirdiği antik çağlardan beri bilinir ancak bunun doğruluğu bilimsel bir çalışmayla ilk kez kanıtlandı.