Beden Dili

Her toplumda kültür farklıdır. Bazı toplumlar çok kibardır. Bazıları eskiden kibarken günümüzde kabalaşmıştır. Ve kaba olan toplumlar kibar nesiller yetiştiremez!

Aile Yemeği

Siz de hatırlıyor musunuz annenizin “Doydun mu?” diye sorduğunu.. Doymamışsan o güzel ev yemeğinden biraz daha verecektir. Oh mis..

Uyuşturucu

Aşırı dozda eroin kullanımı sonucu arabada kendelerinden geçen ana baba ve arkada oturan 4 yaşındaki çocuğun ibretlik hali!

Sağlıklı Sindirim Sistemi

Araştırmacılar eski insanların yaşamına ve yedikleri besinlere bakarak diyor ki: Anneniz, büyükanneniz ve büyükannenizin annesi bol lifli bitkiler yiyordu. O nedenle sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürmüşlerdi. Sağlıklı miğde ve barsaklar, liflerle gelen sağlıklı bakterilerden geçiyor. Öyleyse bol lifli yiyecekler tüketin!

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.

Türkiye Nüfusunun Üçte Biri Çocuk

Aile başına çocuk sayısı en fazla olan illerimiz Şırnak (yüzde 82.6), Hakkari (yüzde 82.4) ve Van (yüzde 81.8).Bu oran Çanakkale’de yüzde 37.7, Sinop’ta yüzde 38.2 ve Tunceli’de yüzde 38.8.