Vegan Diyet

Vegan diyetten yana mısınız? Vegan diyete karşı mısınız?

Göz Sağlığını Korumak

Antioksidan vitaminlerin sarı nokta hastalığına iyi geldiği söylenmekteydi. Tavsiye edilen vitaminler A, C ve E olarak biliniyordu. Oysa artık araştırmacılar sarı nokta sorunu olanların vitamin kokteyllerinden fayda sağlamayacaklarını savunuyor.

Neden Limonlu Su İçmeliyiz?

Kanser ve diğer onkolojik hastalıklar vücutta asit oranının aniden yükselmesiyle bağlantılı olarak biliniyor. Limonlu su alkali özellikler barındırdığından asidi dengeliyor.

Sarı Nokta

ABD’de ARED adı altında yapılan bir çalışma, sarı nokta hastalığını incelemektedir. Sarı nokta hastalığından şikayetçi olan kimselerden bazıları C ve E vitaminin çok iyi geldiğini rapor etmiştir. İleri safhada görme bozukluğu olan hastalara beta karoten, çinko ve bakır elementleri de verilmiştir. Ve bu beş maddenin “orta ve ileri” görme bozukluklarını yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Fakat.. Lütfen unutmayalım ki bu elementler ve vitaminler, araştırma sırasında bir ilaç kokteyli şeklinde verilmektedir.

Çiğ Sebze Yemek Daha İyidir

Uzmanlar brokoli, kara lahana, karnabahar, taze biber, bezelye, taze fasulye, ıspanak ve lahana gibi sebzeleri zaman zaman çiğ yemeyi öneriyorlar. Böylece ihtiva ettikleri vitaminler, mineraller ve besinler eksilmeden tüketilebilir.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Acı Yiyecekler Ömrü Uzatıyor

Derinlemesine yapılan analizlerin sonuçları; kırmızı acı biberin kanserden ölüm riskini azalttığı, kalp hastalıklarını önlediği ve diabeti engellediği bulundu.

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Doğal Vitaminler

Kanser hastaları için C Vitamini önerilyor. Özellikle kemoterapi sürecinde, bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor.

Grip Salgını

Grip solunum yolları ile ilgili bir virüstür. Aniden ateş ve ağrılarla baş gösterir. Öksürük, burun tıkanıklığı ve halsizlik de belirgin semptomlardır.