Kuantum Mekaniği ile Işınlama

Modern dünya yakın bir gelecekte sadece protonların veya cisimlerin değil, insanların da ışınlanabileceğine şahit olacak..

Kuzey Kore’nin Savaş Güdüsü

Nükleer arenada tahrip gücü yüksek füzeler çarpışmaya başlamadan, Kim durdurulamaz mı? Kim durdurabilir? Ne durdurabilir? Olamaz mı..

Robotların Yükselişi

Robotların yükselişi nedeniyle işi elinden alınan insanlara kayıtsız şartsız aylık gelir verilmesi kanunlaştırılmaya çalışılıyor.

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Bir Kanser-Savar Daha: Pelin Otu

Bilimciler pelin otunun demir bileşikleriyle kullanıldığında en kesin sonuçların alınacağını bulguladı. Tümörlere özel bir reseptör gönderen demir bileşikleri, kanserli hücrelerin bölünmesini ve dağılmasını sağlıyor.

Haber, uçak ve finans şirketleri susturuldu!

Wall Street Journal, United Airlines ve New York Stock Exchange (borsa) hep birlikte sustular. Bunlardan biri haber, diğeri uçak ve öteki ise finans şirketidir. Neden susturuldular? Kimler susturdu?

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.

Hepimiz Dijital Kaygan Zemindeyiz

Akıllı para alıp veriyoruz. Tüm varlığımız dijital yaşama armağan edilmiş durumda. Akıllı para ile dijital yatırımlar yapıyoruz. Uzun vadeli yatırımlarımız bile dijital zeminde. ‘Dijital herşey’ öylesine kolay ki..

22 Nisan Dünya Günü

Dünyanın değişik yerlerinde 22 Nisan Dünya günü hatırı sayılır aktivitelerle kutlanmaya devam ediyor. Örneğin 2012’de Çin’de karbondiyoksit emisyonunu düşürmek amacıyla 100 bin kişi bisiklet sürmüştü. 2011 yılında Afganistan’da 28 milyon ağaç dikilmişti. 2009’da Panama’da tükenmekte olan 100 nadide orkide soğanı dikilerek yokoluşun önüne geçilmişti.

Filizlenmiş Sarmısak

Kore’de yapılan bir araştırmaya göre filizlenmiş sarmısak, normal sarmısağa kıyasla daha fazla antioksidan barındırıyor. Ve araştırmacılar filizlerin antioksidan verimliliğini de ölçmüşler. 5 gün süresince uzayan filizlerin antioksidan açısından en değerli hale geldiğini bildiriyorlar.