Kanser İçin Çare Üretiliyor mu?

David Bowie ve Alan Rickman da peş peşe kanserden öldükten sonra, acaba kanser araştırmaları hangi noktada, büyük ilaç şirketleri neler yapıyor şeklinde düşünmeden edemiyor insan..

D Vitamini

Harvard Üniversitesinin sağlıkla ilgili soru ve cevap sayfasında şu soruyu ve cevabı gördüm.. Paylaşmadan duramadım! Soru D vitamini kullanıp kullanmamak konusu ile ilgiliydi..

7 Alışkanlıkla Daha Keyifli Günler

Aşağıda sayılan 7 alışkanlık bilimsel olarak kanıtlanmış, insanın psikolojisini düzelten, moralini yükselten, yaşanan anın daha keyifli olmasını sağlayan ve olası depresyon riskini azaltan davranışlardır. Bunları zaten biliyordunuz belki.. Şimdi hatırlayın isterseniz ve her gün tekrarlayın!

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Güneşi Yakalamak

Güneş yakalamak için ille de deniz kenarında olmak, egzotik yerlere gitmek gerekmez. Balkonda da güneş yakalamak mümkündür.. Hergün 10 dakika!

Doğal Vitaminler

Kanser hastaları için C Vitamini önerilyor. Özellikle kemoterapi sürecinde, bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor.

Grip Savar Yiyecekler

C vitamini yüklü besinler: portakal, limon, greyfurt, guava. Beta-keroten ihtiva eden yiyecekler: bal kabağı ve tatlı patates. Omega3 içeren gıda maddeleri: balık. Çinko içeren gıda maddeleri: et, tavuk, yumurta ve yoğurt.