Amerika’da Dijital Detoks Modası

Bilmediğimiz güçler tüm insanlığı sağlıksız alışkanlıklarla donattılar. Neyse ki sosyal medyanın zararı, yiyeceklerin sağlıksızlığı, kötü alışkanlıkların korkunç etkileri gençler tarafından her gün daha hızlı anlaşılmakta. Ve Amerika’da başlayan dijital detoks modası sayesinde gençler sağlıklı yaşamı ve aktif unsurları seçerek “zararın neresinden dönersen kar oradadır” diyorlar!

İlk Barre Dersi

Barre; pilates, yoga ve bale hareketlerinden ibaret olduğu için düzenli yapıldığında vücuda şekil veriyor, kasları güçlendiriyor, şekillendiriyor.

Limonata

Hayat bize limonata verince ne yapıyoruz? Tabi ki limonata!

Yemek İnsanın Ruhunu Besler

Yemek insanın ruhunu besler.. Eski tatlar gibi.. Hatıralar gibi.. Marifetli anaların ellerine sağlık der gibi..

Arılar Da Kafein Sever

Arıların kafein sevdiği bulgulandı.
Kafeinli yiyecekleri yedikten sonra arıların daha aktif olduğu, daha fazla dans ettiği ve daha üretken olduğu keşfedildi.

İnsan Vücudu Hareket İster

Varolmanın bilincine varalım. Hareketli kalalım. Moralimize hamle yaptıralım. Hayatta oluşumuza şükür borcumuzu yerine getirelim. Hareket edebiliyorsak bu bir hediyedir; ayırdına varalım.

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

Hayata Bağlanmak

Toprakla bütünleşmek hayata bağlanmaktır. İşte bu nedenle ister ev çiçeği, ister balkon bitkisi olsun, saksı dolu bitkiler doğayla çevrelenmeyi sağlar. Erk, enerji ve doğal hayatın yavaşlığı her an yakınımızda olur.

Rezistans Egzersiz

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte kaslar küçülür; hem boyutları küçülür hem de sayıları azalır. Bu da güçten düşmeye, dengenin bozulmasına ve koordinasyon bozukluğuna neden olur. Çaptan düşmektir bunun muzip ismi!

Şakacı Robotlar

Pepper isimli robot hem duyguları okuyabiliyor ve insanları gülümsetiyor, hem de dans ederek şakalar yapabiliyor.