Çay İçmek Felçleri Engelleyebilir

Çay içmek olası bir felç riskini engelleyebilir fakat düzenli çay içmek ve aşırıya kaçmadan kararınca içmek öneriliyor.. Detayları okumak için linke tıklayınız..

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Himalaya Tuzu

Himalaya tuzu oldukça sağlıklı, bunun nedeni milyonlarca yıl önce yeryüzünde bulunan okyanus yataklarında meydana gelmiş olması. Günümüze kadar antik okyanus yataklarında el değmeden beklemiş olması. Modern zamanın çevre kirliliğinden etkilenmediği için, en pür, saf ve temiz formunda günümüze ulaşmayı başarmış olması..

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Kinoa Pilavı

Kinoa bence tohumdur. Ama konunun uzmanları daha iyi bilir; tam tahıl olduğunu söylerler. Güney Amerika’da yetişen ve o yörelerin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kinoa “süper yiyecek” kategorisinde bulunmaktadır.

Yorgun ve Bitkinler İçin 4 Enerji Biriktirme Yöntemi

Bazı günler enerjiniz tükenmiş gibi hissettiğiniz oluyor mu? Pili bitmiş oyuncak gibi koltukta kala kaldığınız vaki mi? Yataktan çıkamayacak kadar yorgun ve bitkin olduğunuz günler de oluyor mu? Güne zinde başlasanız bile öğle sonunda enerjiden damla kalmamış gibi mi oluyorsunuz?

3 Süper-Yiyecek: Klorella, Arı Poleni, Kurt Üzümü

Bilmediğimiz, bilip unuttuğumuz veya eski moda diye umursamadığımız öyle yiyecekler var ki, süper-yiyecek kategorisine giriyor. Bü tür yiyecekleri paylaşmaya devam ediyoruz.. Şimdi üç süperyiyeceği tanıyalım..

Ceviz

Araştırmacılar, özellikle taze cevizi üzerindeki zarıyla birlikte yemeyi öneriyorlar. Cevizin kanser-savar özelliğinin yüzde 90’ı taze cevizi çevreleyen acımsı zarda bulunuyor.