Tahıllar

Bazı tahıllar ve en temel pişirme yöntemleri..

Amerika’da Dijital Detoks Modası

Bilmediğimiz güçler tüm insanlığı sağlıksız alışkanlıklarla donattılar. Neyse ki sosyal medyanın zararı, yiyeceklerin sağlıksızlığı, kötü alışkanlıkların korkunç etkileri gençler tarafından her gün daha hızlı anlaşılmakta. Ve Amerika’da başlayan dijital detoks modası sayesinde gençler sağlıklı yaşamı ve aktif unsurları seçerek “zararın neresinden dönersen kar oradadır” diyorlar!

Tatildeyim

Ruhen yorgunuz. Tatile çıkmak istiyoruz, dinlemek istiyoruz, dünyanın kargaşasını unutmak istiyoruz. Tatil ille de uzaklara, pahalı yerlere, herşey dahil otellere, lüks ortamlara olsun diye hayal ediyoruz. Bekliyoruz.. Hep bekliyoruz!

Soğan Kabuğundaki Şifa

Soğan kabuğu günlük diyete eklenirse şu sorunları önleyebilir:
Obezite
Kolon (kalın bağırsak) kanseri
Kardiyovasküler hastalıklar
Tip 2 diyabet
Mide ve sindirim sistemi bozuklukları

Çiğ Sebze Yemek Daha İyidir

Uzmanlar brokoli, kara lahana, karnabahar, taze biber, bezelye, taze fasulye, ıspanak ve lahana gibi sebzeleri zaman zaman çiğ yemeyi öneriyorlar. Böylece ihtiva ettikleri vitaminler, mineraller ve besinler eksilmeden tüketilebilir.

Deney Kobaylarıyız

Dijital partiden uzakta kalmak olur mu? Olursa nasıl olur? Buna imkan var mı? Yoksa sosyal medya köleleri olamaya devam mı edeceğiz? Seçim bizim! Her gün seçim günü. Bugün sosyal medyadan uzak kalmayı seçmediyseniz, yarın da olur!

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Detoks nedir?

Herkes detoks der ama.. #füzyonblog, detoks denen şeyi kolay bir yazı ile herkese anlatabilir.. Ne duruyorsunuz? Okuyun!

Hayattan Tarif: Karahindiba Kavurması

Karahindiba kilo kaybetmek isteyenlere de güçlü bir destek olarak bilinir. Detoks için kullanılan bu bitki, kan şekerini normal seviyelerde tutar, şişkinlikleri giderir, iltihaplanmaları yok eder ve vücudu alkalik (temiz) hale getirir.

İlaç gibi Şifalı Otlar

Günümüzde genç, yaşlı, ihtiyar, kadın, erkek birçok insan arınmak ve detoks için yeni yöntemler peşinde koşuyor. Bence zaman ve para kaybına gerek yok! Yukarıda saydığım çok faydalı bitkiler, baharatlar, ve otlar var!