Kanser Teşhisinden Sonra..

Kanser teşhisi kişinin akıl ve ruh sağlığını etkiler. Bu nedenle teşhis konulduktan sonra kişiye psikolojik destek de önerilmelidir.

Herşey Herşeyle Bağlantıdadır!

Her insan bir ruhtur ve çok önemlidir. Kuracağımız bağlar ve dolayısıyla etrafa yapacağımız etkiler göldeki dalgalar gibi sürekli etrafa yayılır. Dolayısıyla kuracağımız bağlar ve bağlantılarda da uyanık olmak zorundayız.

Arılar ve Karıncalar

Arılar ve karıncalar bencillikten uzak, “bensiz” bir tavır içinde kolonileri için çalışırlar. Amaçları tüm toplumu korumaktır, salt kendilerini değil. Böyle olunca topyekün mukavemet ederek dışardan gelebilecek şiddet ve tazyiklere karşı koyabilirler.

Gökyüzündeki Yıldız Mucizesi

Gökyüzünde asılı duran irili ufaklı ışıklar hayranlık yaratan mucizelerdir gerçekten.. Yıldızlarda geçmiş vardır. Yıldızlarda gelecek vardır. Yıldızlarda evren, astronomi, astroloji, matematik, sanat, edebiyat ve insanin derinlerinden gelen bir hayret göksellik vardır.

Para Hırsı

Para iyidir ama para uğruna hayatın küçük tatlarından vazgeçmek insanın psikolojisini bozar. Bozuk psikoloji etrafa yansır. Devamında ne mi olur? Zavallılar, yoksullar, hastalar, yaşlılar, güçsüzler ve ilgi bekleyen diğer canlılar görünmez olur. Para iyidir, ama para hırsı kötüdür.

Yabani Ot

Yabani ot dediğimiz şey duruma göre değişir.. İnsanlar da öyledir.. Bazıları için sevimsiz, istenmeyen, antipati oluşturan bir kimse, bir başkasının yaban çiçeği olabilir!

Herkeste Aynı Moda

Demem o ki, birileri tarafından moda yapılan birşey herkes için uygun olmayabilir. Herkes yapıyor diye yapmak sürüye dahil olmaktır, öyle değil mi? Kendin olmak farklılıktır! Bir tavsiye: Kendin ol!

Amatör Yazarlara Nörolojik Dilbilim Esasları

Evlerin içine, sığınaklara, izbelere ve merdiven altlarına sızan ağır koku asit yüklüydü. Havada nefes almayı güçleştiren nahoş kokuya ek olarak sanki yağ parçacıklarının asılı durduğu nem tabakası vardı. Gökyüzü sarı zehirli bulutun ağırlığıyla sallanıyordu ve burun deliklerini yakarak ciğerleri dağlayan hava gitgide daha da çekilmez oluyordu. Her köşede öksüren, tüküren, kan kusan insan kümeleri vardı. Patlamanın şiddeti her yerden hissedildiği halde tam olarak hangi yönden geldiğini bilen yoktu. Ne yapması gerektiğini bilemeyen insan yığınları düşünce yoksunu hayvan sürüleri gibi şaşkınlık, korku ve yenilmişlik hissiyle oradan oraya koşuşturuyordu..

Yapabilirsem

Bir tek kişinin bile davranışlarında iyi yönde değişiklik yapmaya yardımcı olabilirsem.. Tek bir kişi..

Organize Beyinler

Günümüzde terapistler kişilerin darmadağın, karmakarışık ve düzensiz beyinlerini organize beyinler haline getirmeye yardımcı oluyor. Böylece şahıslar anlık kararlar almaktan, öfkeli ve saldırgan davranışlardan kurtuluyor. Daha esnek, nükteli insanlara dönüşürken belirsizliklere daha mantıklı yaklaşıyorlar. Resmin tamamına bakarak ehemmiyetsiz teferruatla vakit kaybetmiyorlar. Daha yaratıcı ve üretken hale geliyorlar.

Sen Kaç Kişisin?

İçinde bir sürü sen var.. Sonra bir de ses var.. Sorar durur.. “Hangisi doğru? Hangisi yanlış? Karar ver.. İçindeki çocuğu mu susturacaksın, yoksa öfkeli insanı mı rahatlatacaksın?”..