Aile Yemeği

Siz de hatırlıyor musunuz annenizin “Doydun mu?” diye sorduğunu.. Doymamışsan o güzel ev yemeğinden biraz daha verecektir. Oh mis..

Beyin ve Şeker

Şeker ister şeker kamışından gelsin, ister olabildiğince pür olsun, isterse kahverengi renkte olsun.. Şeker isterse sürüptan, isterse yapay tatlandırıcılardan, isterse baldan gelsin.. Şekerin fazlası zararlıdır.. Peki şeker beyinde ne etkiler yapar?

Kıskançlık

Kıskançlık yüzeye çıktığında birden fazla duygu hissedilebilir. Örneğin korku, öfke, utanç, aşağılık komplesi gibi.

Çocuklarla Kitap Okumak

Çocuk okumayı öğrendikten sonra bile birlikte okumayı bırakmayın! Çocuk kendi başına okuyabilir ama sizinle okuması ayrı bir keyiftir. Okumayı öğrenen çocukla okurken bir sayfayı siz okuyun, ötekini çocuğunuzun okumasını isteyin. Çocuğunuzla birlikte daha başka alternatif okuma metodları da geliştirebilirsiniz.

Otizm ve Erken Teşhis

Otizm nörolojik bir bozukluktur. Erken teşhis sayesinde terapi ve tedaviye, dolayısıyla beyin egzersizlerine başlanabilir. Anababaların uyanık ve dikkatli olması önerilir.

Facebook Casusluğu

Özellikle 30’luk çocukların anneleri yaptıklarından dolayı suçluluk duyduğunu bildiriyor. Daha genç çocukların anneleri (13-18) Facebook casusluğunu yaparken suçluluk hissetmiyor.

Okula Silahlı Saldırı

Bir insan olarak dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir vahşetin bir daha yaşanmamasını dilerim.