Narsist, Özsever, Narsisist Hepsi Aynı!

Gün gelip bir yazıda özsever ya da narsisist ya da narsist kelimeleri görürseniz bilin ki megaloman bir kimseden bahsediliyor… Büyüklük kuruntusuna kapılmış insandan bahsediliyor yani.. Hepsi aynı!

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

Jetgiller, Yaratıcı düşünce ve iPhone

Jetgilleri bilmeyenler için kısa bir özet: Jetgil ailesinin en büyük özelliği fütüristik olmasıydı. 80’li yıllarda TRT’de gösterilen çizgifilm, özellikle çocukları uçan arabalar, hizmetçi robot ve video konuşmalarıyla etkilemişti.

Otistikler İçin ABD’de Neler Yapılıyor?

ABD’de otistik çocukların çoğu normal devlet okullarına gidiyor. Sağlık çalışanları ve eğitimciler, özel eğitim vererek çocuğu toplumdan dışlamanın gereğine inanmıyorlar…

Çocuğum Internet Bağımlısı mı?

Internet, dizüstü bilgisayarlarla, tablet kompütürlerle, akıllı telefonlarla ve playstation ile çocukların aklını başından alan bir mefhumdur.