Venezuela’da Halk

Eğer Venezuela’da 10 dolar paran varsa multimilyonersin! Cok ama çok zenginsin! Hiç kimsenin parası yok. Çarşıya çantalar dolusu kağıt parayla çıkıyoruz, bir ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyoruz, bazen onu bile alamıyoruz. İlaç yok, hastane yok, doktor yok, yemek yok, gıda yok, insanca yaşamak yok!

Lübnan

Tıpkı bizler gibi Lübnanlılar da.. Bizler gibi candan ve misafirperver insanlar.. Herşeye rağmen hayata bağlı ve çılgın tipler hepsi.. Tavla oynayışları bile bize benziyor..

Trabzon hurması ile ekmek tarifi

Trabzon hurmalı ekmek tarifini bir arkadaştan aldım ama henüz denemedim. Belki denemek isteyenleriniz vardır.. İşte tariff.. Fırın 175 derece santigrad ısı ayarlanarak önceden…

Domates Soslu Köfte

Dışarıdan yemek sipariş etmek yerine evde kendim pişirmeyi tercih etmiştim. O akşam genç beyler için menümüzde spagetti, domates soslu köfte, sarmısaklı ekmek, marul salatası, meyve suyu ve dondurma vardı.

İran Hatırası

İran’da yoğun bir kültür var. Derin bir tarih var. İlginç bir “birlik” ruhu var. İran mutfağı diye bir olgu var.. Tarhanaya katılan “kuru limon” da çorbaya biraz İran katmak bence..

Mahsul Yetiştirmek

Toprakla oynamak çok güzeldir. Toprağa yakın olmak terapi gibidir. Toprakta yetişen mahsulü hissetmek olağanüstüdür. Toprakla haşır neşir olurken doğanın döngüsünden daha fazla haberdar oluruz. Doğadaki dengenin daha fazla farkına varırız.

Mavi Ay

Arkadaşım plajda.. Haber verdim.. Dolunayı seversin sen.. Bu gece Mavi Ay var.. Kim sevmez dolunayı?

İngiliz Usulü Yaz Pudingi

Bazen öyle olur ki ekmek birikir. Bayatlartiriz ama çöpe göndermekten de çekiniriz.. Umarım herkes bu şekilde düşünüyordur. Eğer öyleyse BRAVO size!

Fransız Tatlısı Karpuz!

Öyle nefis bir lezzet ki; ağızda tatların ani patlamasını hissedebiliyorsunuz. Çünkü biri sulu, diğeri kuru. Biri tatlı diğeri tuzlu. Biri dalından kopmuş, diğeri bir süt ürünü.. Çok güzel bir tat. Siz de tatlı olarak yemeklerin üzerine Faransız tatlısı karpuz yemeyi deneyin!

Yiyecek İsrafı

Amerika’da Çöplüklerden Yemek Toplayanlar Var.. Orada da var mı?

Bu başlığı görünce çöplüklerden yemek toplayanların evsiz ve yoksul insanlar olduğu düşünülmesin. Tabi onlar da topluyor ama iyi eğitimli, iyi para kazanan, mevki sahibi bir grup insan sırf etik bir davranış olduğu için çöplüklerden yiyecek toplamaktadır.

Patlıcan Marinara

Marinara sos patlıcanla karıştırıldığında “domates soslu patlıcan” olur ama bu yazımızda “patlıcan marinara” görüntüsüne bürünüyor!