Yeni iPhone 1000 dolar!

Yeni iPhone için sıraya girecek misiniz? Bir telephone neredeyse 1000 dolar vermeye hazır mısınız?

Robotların Yükselişi

Robotların yükselişi nedeniyle işi elinden alınan insanlara kayıtsız şartsız aylık gelir verilmesi kanunlaştırılmaya çalışılıyor.

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Çöpten Yiyecek Bulmak

Venezuellalılar yiyecek depolarını yağmalıyor, birbirlerini kırıp geçiriyor ve çöpten yemek bulmak için fırsat gözlüyorlar.

Bedava Arazi

Meraklısına duyurulur! Bazı ülkeler bedava arazi dağıtıyor..

Dünya Tükendi, Mars Hazır mı?

Mars insan kullanımına hazır mı? Orada hava var mı, su var mı, yiyecek var mı? En kısa zamanda gidebilr miyiz, mümkünse?

Mutsuzluğa Sürükleniyoruz

Satın aldıkça daha mutlu olacağımızı sanıyoruz. Bir hava atma yarışına girmişiz. Almak, yeniden almak, daha çok almak!

Beyindeki Depo, Deneyim ve Çözümler

Beyin deposunda çözümler vardır. Yani tecrübeli beyin daha beceriklidir. İşte bu nedenle “Akıl yaşta değil baştadır” sözü benim hoşuma gitmez. Akıl, bilgelik, hikmet ve dirayet yaşla birlikte olgunlaşır. Bilgeliğin yaşla ve yaşlanmayla kesin bir ilgisi vardır.

Az Eşya

Odalar, dolaplar, depolar, bodrum katları, çatı katları ve aklımıza gelen her yer eşyayla dolu! Hep aklımızda “birgün kullanırsam” düşüncesi. O gün de hiç gelmiyor. Eşyaların zamanı geçiyor, bizim onlardan hevesimiz geçiyor ama kimselere verip kurtulamıyoruz! Yenilerini ekliyoruz! Gereksiz eşyalardan kurtulmak gerek! Gereksiz eşyalardan kurtulmak; rahatlamak demek!

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Çöpe Giden Yiyecekler

Birleşmiş Milletler “Çöpe giden yiyeceklerin dörtte birini kurtarsak, açlık sona erer..” diyor..