Fidye Yazılım

Fidye yazılımları aklınızda bulundurun ve online yaşamınızı ona göre sürdürün!

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba gibi eski hastalıkların yeniden görülmeye başladığı günümüzde hem kişisel hijyene dikkat edelim hem de gereğinden fazla ve bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım.

Zika Virüsü

Zika virüsünün geçmişi 1947 yılına kadar gidiyor. Amerikan Sağlık Bakanlığına göre, o zamandan bu yana pek fazla sorun çıkarmayan virüs birden hortladı (tabiri cayiz ise!)

Direnç

Belki de direnç denen şeyi antibiyotiklere mukavemet gösteren virüslerden öğrenmeliyiz.. Bakın artık antibiyotikler bazı hastalıklara işlemiyor.. Neden, çünkü dirençli virüsler türedi etrafta.. Tabi ki bu insan sağlığı için çok kötü bir haber ama hayatta kalmak için metabolizmaların neler yapabileceğine oldukça iyi bir örnek!

Salgın Var

Hastalıkların arttığı, aksırıkların tıksırıkların tavan yaptığı, “salgın var” cümlesinin ağızdan ağıza taşındığı mevsimlerdir sonbahar ve kış.. Okullar ve kreşler de adeta salgın üretme mekanizması gibi çalışır bu aylarda..

Evde okul çocuğu varsa, aileye soğuk algınlığı ve grip taşınması da söz konusu olabilir. Fakat bu riski engellemenin yolları vardır.

Arkadaş Bulduran App, AIDS ile de Tanıştırıyor

Araştırmacılar önceki yıllarda HIV (AIDS) vakalarının 2030 itibariyle yok olacağını öngörmekteydiler. Bu varsayım arkadaş bulmak için kullanılan app’lerin yaygınlaşmasından çok önceydi!

Grip Belirtileri Nelerdir?

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün belirlediği esaslara göre grip belirtileri şunlardır:

Obezite Engelleyici Mide Balonu

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) obezitenin önüne geçeceği düşünülen bir balonu onayladı. Böylesi bir balon sayesinde bariatrik (obezite tedavisi ile ilgili) mide küçültme ameliyatlarına gerek kalmayabilir.

Oyuncak Ayıcık

Bu kolay ve zahmetsiz dezenfekte metodu; “Ameliyathanede Oyuncak Ayıcık ve Bakterilerden Arındırma Yöntemi” başlığıyla Journal of Pediatric Orthopaedics dergisinde yayınlandı. Yazar, 12 yaşında bir çocuk. Editörü ise doktor annesi! Oyuncak ayıcıkla oynarken bile boyundan büyük işler yapabilen çocuklar var. Sen genç insan! Sen de onlardan biri olabilirsin. Etrafını gözlemlemeye ve yeni düşüncelere açık ol!

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.