Baş Dönmesi

Normalde başdönmesi hissedildiğinde su içmek ya da şekerli bir içecek içmek önerilir. Ve hatta biraz uzanmak da iyi gelebilir. Fakat.. Eğer başdönmesi 15 dakikadan uzun sürmüşse bir doktora görünmek gerekir.

Şubat Ayı, Kalp Ayı

Şubat ayı kalp ayı dedik.. Öyleyse kalbimize dikkat edelim.. Yiyecek seçimleri yaparken kalp kalp diyelim!

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Diş Eti Çekilmesi ve Göğüs Kanseri

Orta yaş ve üzeri kadınlarda yapılan incelemelere göre diş çekilme hastalığı olanların meme kanserine yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 14 daha fazla. Bu çalışmanın sonuçları Kanser Epidemioloji Dergisinde yayınlandı.

Acı Yiyecekler Ömrü Uzatıyor

Derinlemesine yapılan analizlerin sonuçları; kırmızı acı biberin kanserden ölüm riskini azalttığı, kalp hastalıklarını önlediği ve diabeti engellediği bulundu.

Köpekbalığı Saldırısı

İstatistiklere bakıldığında dünyada yılda toplam 50 vaka görülür.. Biz o 50 rakamında kaldık. Artık köpekbalıkları iklim değişikliği nedeniyle yer değiştirmekte ve bu yolculukta acıkarak buldukları kıyılarda ava çıkmaktalar. Ve yılda yaklaşık 75 köpek balığının dünyanın değişik bölgelerinde atak yaptığı biliniyor.

İki Koldan Tansiyon Ölçümü

Genelde sağlıklı ve genç insanların iki kolundan alınan ölçümlerin farklılığı önemsenmeyebilir ama yaşlılarda bu farklılık, damar tıkanıklıklarının veya daralmaların bir göstergesi olabilir.

Kırık Kalp Sendromu

Kırık kalbin tanımı şu şekilde yapılıyor: Geride kalan kişi, sevdiğini yitiren, sevgilisiz kalan kişinin hissettiği rahatsızlık. Sevdiğinden yoksun kalan kişinin duygusal acısı kalbe yansıyor ve kalp sağlığını bozuyor.

Kadınlar İçin Felç Önleme Esasları

Fakat kadınlara özgü birkaç farklı risk faktörü var ki bunlar doğum ve hormonlarla ilgili. Bilim insanlarının bulgularına göre kadınlar erkeklerden daha uzun yaşadıklarından, ömür boyunca felç geçirme riskleri erkeklerinkinden daha fazla. Kadınlar felçten sonra daha zor iyileşiyorlar. Ve bu nedenle uzun süreli bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Bütün bu nedenlerden dolayı bilimciler kadınlar için özel felç önleme esasları geliştirdiler. Felç önleme esaslarının doğurganlık yıllarından itibaren göz önünde bulundurulması tavsiye ediliyor.

Yalnızlık Ciddi Bir Problemdir

Yalnızlık valizinde hem mental hem de fiziksel sorunlarla gelir ve uzun süre misafir etmemek için öncelikleri gözden geçirmekle işe başlamak gerekir.