Dışlanmışlık

Toplumun sahteliklerini gören kişi izole olmayı yeğleyebilir. Belki bir süreliğine bu çözüm olsa da uzun dönemli bir çare değildir. İzole bir yaşam, ister kendi isteğiyle ister ötekilerce dışlanmışlık, kişinin hayattan zevk almasını engeller.

Aynalar Kırık

Aynaya bakıyorsun ya… Başkalarının gözünde nasıl görünüyorsun acaba? Belki de düşündüğün kadar çirkin değilsin.. Belki de düşündüğün kadar güzel değilsin.

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

Gösteriş

Mevlana Hazretleri ne de güzel söylemiş.. Her dil, gönlün perdesidir. Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır..

Akıl Hastanesinde Felsefe

Bir akıl hastanesinin bahçesinde yürüyordum. Gözüm felsefe kitabı okuyan bir hastaya takıldı. Dikkatlice baktım fakat hasta, bir akıl hastasına benzemiyordu.

Güzellik Nedir?

İçsel güzelliğe sahip olmak: Mükemmelim diyebilmek. Bir insanın iç güzelliği varsa tamdır. Huzur bulmuştur, huzur dağıtır! Sadece dış güzelliği düşünenler bencildir desem ne dersiniz?

Biraz Hamilelik Çalışalım: Hamilelik Felsefesi

Hamilelik anneyle bebek arasında hayat boyu sürecek bir bağın ilk adımıdır. Buna babayı da katmak gerekir. Babanın anneye yakın olması, bol bol dokunması ve her fırsatta konuşması gerekir.