Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Richard Branson Öğütlüyor: Blog Yazın!

Richard Branson değişik endüstrilere yatırım yapmış durumda. En bilindik markası Virgin Group’tur ve bu grup içinde finans, taşımacılık, sağlık ve bakım, yiyecek ve içecek, medya ve telekomünikasyon bulunur.

Beyindeki Depo, Deneyim ve Çözümler

Beyin deposunda çözümler vardır. Yani tecrübeli beyin daha beceriklidir. İşte bu nedenle “Akıl yaşta değil baştadır” sözü benim hoşuma gitmez. Akıl, bilgelik, hikmet ve dirayet yaşla birlikte olgunlaşır. Bilgeliğin yaşla ve yaşlanmayla kesin bir ilgisi vardır.

Teşekkür Borcu

Nelere teşekkür borcumuz var? Bazen sahip olmadığımız şeylere kilitlenmekten, sahip olduklarımızın farkına varmıyoruz. Bize verilen bazı şeylere şükran borcumuzu unutuyoruz.

Küresel Terörizm Endeksi

Terörizm tanımı:

Devlet-dışı aktörler tarafından; politik, ekonomik, dini veya sosyal hedeflerle korku, baskı, zorlama ve tehdit uygulayan illegal güç veya şiddet.

Az Eşya

Odalar, dolaplar, depolar, bodrum katları, çatı katları ve aklımıza gelen her yer eşyayla dolu! Hep aklımızda “birgün kullanırsam” düşüncesi. O gün de hiç gelmiyor. Eşyaların zamanı geçiyor, bizim onlardan hevesimiz geçiyor ama kimselere verip kurtulamıyoruz! Yenilerini ekliyoruz! Gereksiz eşyalardan kurtulmak gerek! Gereksiz eşyalardan kurtulmak; rahatlamak demek!

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Sosyal Medyada Şahsi Bilgi Paylaşmak

Kimlik avına çıkmış e-dolandırıcılar sosyal medyada hassas bilgilerin peşine düşerler. Bu tür dolandırıcılar, aralarında ortak nokta bulunan insanları hedeflerler; aynı ofiste çalışanlar, aynı bankayı kullananlar, aynı okula gidenler, aynı alışveriş sitesini kullananlar gibi..

Alphabet Geldi.. Google Nereye Gitti?

Dünyaca bilinen Google artık Alphabet, İnc. altında yer almış oluyor. Ama bizler, bilmediğimiz şeyleri nette googlelamaya devam edeceğiz!

Haber, uçak ve finans şirketleri susturuldu!

Wall Street Journal, United Airlines ve New York Stock Exchange (borsa) hep birlikte sustular. Bunlardan biri haber, diğeri uçak ve öteki ise finans şirketidir. Neden susturuldular? Kimler susturdu?

Kararlar

Tüm kararlar finansal maliyet içermez. Duygusal maliyet içeren kararlar da vardır.