Sağlık Nedir?

Eğer dengeli besleniyorsanız, kötü alışkanlıklarınız yoksa, hareketli ve aktif bir yaşamınız varsa kantarın gösterdiği rakamlara daha az sıklıkla bakabilirsiniz.

Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

Yürümenin Yararları

Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş (haftada toplam 2.5 saat) ile kalp, damar ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski yüzde 30 oranında düşürülebiliyor. Yürüyüş sayesinde diyabet, kanser, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da minimize edilebiliyor.

Zayıflatan Baharatlar

Tüm dünyayı sarmış bir obezite derdi var. Bu dertten kurtulmanın yolları da var ama bazı yöntemler çok fazla zaman ve efor gerektirirken diğerleri daha kolay çözüm sağlayabiliyor. Zayıflatan baharatlar kolay yoldan kilo verdirebiliyor. Egzersiz ise efor gerektiren yöntemlerden biri..

Hangi Egzersiz Uygun?

Yaş ne olursa olsun egzersize başlanabilir. Fitnes, sağlık, enerji ve canlılık yeniden oluşturulabilir. Fakat hangi egzersiz çeşidinin uygun olduğunu bilmek gerekir.

İnsan Vücudu Hareket İster

Varolmanın bilincine varalım. Hareketli kalalım. Moralimize hamle yaptıralım. Hayatta oluşumuza şükür borcumuzu yerine getirelim. Hareket edebiliyorsak bu bir hediyedir; ayırdına varalım.