Geç Kalmak

Ne olursa olsun geç kalmak demek organizasyonsuzluk anlamına gelir. Kimi zaman beceriksizce çok görevlilik, belki tembellik, ve hatta isteksizli anlamına da gelebilir..

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Yürümenin Yararları

Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş (haftada toplam 2.5 saat) ile kalp, damar ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski yüzde 30 oranında düşürülebiliyor. Yürüyüş sayesinde diyabet, kanser, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da minimize edilebiliyor.

Ekim ve Göğüs Kanseri Bilinçlenmesi

Göğüs kanserini önleme, bulgulama ve tedavi gibi konular sadece Ekim ayı yapılmaz ama bu ayda daha fazla ön plana çıkarlar. Meme kanseri hem tıbbi hem de şahsi boyutlar içermektedir. O yüzden uyanık olmak ve doğru bilgileri paylaşmak gerekir.

Bir Kanser-Savar Daha: Pelin Otu

Bilimciler pelin otunun demir bileşikleriyle kullanıldığında en kesin sonuçların alınacağını bulguladı. Tümörlere özel bir reseptör gönderen demir bileşikleri, kanserli hücrelerin bölünmesini ve dağılmasını sağlıyor.

Kanser Taramaları

Erken kanser teşhisi hayat kurtarabilir. O nedenle taramalar çok önemlidir. Yıllık sağlık taramalarında, listedeki testleri doktorunuza sormanız tavsiye edilmektedir.

Kendi Kendine Meme Muayenesi

Brenda önce kadınlara 15 dakika kadar göğüs sağlığından bahsediyor, yazılı ve görsel meteryalleri dağıtıyor ve daha sonra silikon memeler üzerinde muayeneyi öğretiyordu.