Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Uyku Hediyedir

Düzenli uykunun bedensel ve zihinsel faydaları olduğunu biliyoruz ama tekrar etmekten çekinmiyoruz! Neden? Çünkü uyku hediye gibidir! Uykudan fedakarlık etmek diye bir deyim varsa,…

Aklımız Karışık

Zihinsel karışıklık ya da akıl karışıklığı dediğimiz durumlar modern yaşamın bir parçasıdır.. Ve günde bir kez temizlemek gerekir ki taze başlangıçlara fırsat verelim.

Yeni Bir Gün

Yeni doğan günün enerjisiyle uyanmak, günün muhteşem mucizesini hissetmek ve hem içsel hem dışsal tazeliklere gülümsemek.

Gökyüzündeki Yıldız Mucizesi

Gökyüzünde asılı duran irili ufaklı ışıklar hayranlık yaratan mucizelerdir gerçekten.. Yıldızlarda geçmiş vardır. Yıldızlarda gelecek vardır. Yıldızlarda evren, astronomi, astroloji, matematik, sanat, edebiyat ve insanin derinlerinden gelen bir hayret göksellik vardır.

Mavi Ay

Arkadaşım plajda.. Haber verdim.. Dolunayı seversin sen.. Bu gece Mavi Ay var.. Kim sevmez dolunayı?

Bir kadın hikayesi: Onca yıldan sonra..

Erkek birgün yaşantılarının yeknesaklığından bahsetmeye başlar. Hala genç olduklarından, gündüz dışarıda çalışıp gece evde TV seyretmekten bıktığını, yeni hevesleri olduğunu söyler.

Harmoni

Bazen yazılarımı kendimi telkin etmek icin yazıyorum. Harmoni başlıklı yazım da bana, kendimi ve yaşamımı düzene koymam için yazılmıştır. Belki başkaları için de faydalı olur.

Kadınlar; Şunları Yapmaktan Sakınmalısınız

Stres hem beden hem de sinir ve ruh sağlığını bozuyor. Kadınlar stresle ilgili bozukluklardan erkeklere göre iki kat fazla etkileniyor. Daha fazla depresyon ve endişe bozuklukları çekiyor.

Doğum Sonrası Depresyon ve Bebek

Araştırmacılara göre annelerin depresif semptomları, olayları kontrol edememe korkusundan ve çaresiz hissetmesinden kaynaklanıyor.