Deney Kobaylarıyız

Dijital partiden uzakta kalmak olur mu? Olursa nasıl olur? Buna imkan var mı? Yoksa sosyal medya köleleri olamaya devam mı edeceğiz? Seçim bizim! Her gün seçim günü. Bugün sosyal medyadan uzak kalmayı seçmediyseniz, yarın da olur!

Yetkili olmak mı? Değerli olmak mı?

Yetki mi? Değer mi? diye sorsalar.. Kimsenin değer vermediği bir yetkili olacağıma, yetkisiz ama değerli bir insan olmayı yeğlediğimi söylerdim. Onur, itibar, haysiyet denen şeyler vardır ve bu gibi üstün özellikler her daim yetki denen şeyin önüne geçer. Değer gönül işidir.. Yetkiye gelince.. O olsa da olur olmasa da.

Yemek İnsanın Ruhunu Besler

Yemek insanın ruhunu besler.. Eski tatlar gibi.. Hatıralar gibi.. Marifetli anaların ellerine sağlık der gibi..

Düş ve Kabus

Üreticiler biz insanlar için mallarını üretip satmaya devam ede dursun, içimizi baştan başa fetheden iki şey vardır aslında..

Özgüven

Özgüven; durdurulamazlık hissi ile korkaklık arasındaki farktır. Bu farkı önce biz hissetmeliyiz ki duruşumuzu ona göre ayarlayalım ve dünyaya kendimizi ona göre gösterelim.

Dijital Bağımlılıklar

Sosyal medyadan, emailden ya da kısacası “cam dünyadan” gelen geribildirim “statik geribildirim” olarak bilinir. Ve statik geribildirim gerçek dünyada bildiğimizden farklıdır. Farklılığın ötesinde yetersizdir. Bu yüzden statik geribildirim sağlıksızdır.

Hafif Makyajlı Kadınlar

Harry Styles şöyle demiş: Gerçek kadın mükemmel değildir, mükemmel kadın da gerçek değildir.