Neden Geri Dönüşüm?

  Geri dönüşüm iyidir. Her konuda geri dönüşümü düşünerek çevre sağlığına ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayabiliriz.. Özellikle şu noktalar çok çarpıcı gelebilir: Naylon poşet…

Artık Yemek

Buzdolabındaki artık yemeklerden açık pide yapacağım.

Data Koruma Günü

Bir kişinin yanlışı büyük gruplara yansıyabileceği gibi, bir kişinin dikkatli ve bilinçli davranışı birçok kişiyi koruyabilir. Siber güvenlik önemlidir.  Yılın her günü herkes için data koruma günü olarak görülmelidir.

Kafede Kahve

Bir saatlik bedava wi-fi da çekiyor olabilir öğrencileri. Beni çeken şey ise, orada kendimle baş başa kalabilmek ve yazmak.

Hayata Bağlanmak

Toprakla bütünleşmek hayata bağlanmaktır. İşte bu nedenle ister ev çiçeği, ister balkon bitkisi olsun, saksı dolu bitkiler doğayla çevrelenmeyi sağlar. Erk, enerji ve doğal hayatın yavaşlığı her an yakınımızda olur.

22 Nisan Dünya Günü

Dünyanın değişik yerlerinde 22 Nisan Dünya günü hatırı sayılır aktivitelerle kutlanmaya devam ediyor. Örneğin 2012’de Çin’de karbondiyoksit emisyonunu düşürmek amacıyla 100 bin kişi bisiklet sürmüştü. 2011 yılında Afganistan’da 28 milyon ağaç dikilmişti. 2009’da Panama’da tükenmekte olan 100 nadide orkide soğanı dikilerek yokoluşun önüne geçilmişti.

Kentsel Ölü Projesi

İnsanlığın geldiği son nokta.. Kentsel Ölü Projesi.. Peki nelerden bahsediyor bu proje? Ölü bedenlerin gübreye dönüştürülmesinden mi???

Teknoloji Dolu Bir Kütüphane

Kütüphanede kaç kitap var dersiniz? Yaklaşık 2 milyon kitap! Bu kadar çok kitap bu çağda ancak bir robot tarafından idare edilebilir! Kitap bulma ve yerine yerleştirme işi bir robot tarafından gerçekleştiriliyor.

Geri Dönüşüm Damardan

Kısaca hayat felsefemiz “Yeniden kullan, azalt, geri dönüşüm yap, tamir et!” şeklinde açıklanabilir.

Yan Masadan Tatlılar

Masada 4 kadındık.

İyi giyimliydik.

Dekolteli ve mini etekli olanlarımız vardı.