Eski Fotoğraflar

Google çok meraklı. Bizler hakkında daima çok şey öğrenmek istiyor. Eski fotoğralarımızı görmek istemesi de ondan!

YouTube ve Komplo Teorileri

YouTube ve Wikipedia ikilisi komplo teorilerine ait biligilerin daha geniş alanlara yayılmasını sağlamak üzere takım oluşturmuşlar! 

Google ile Depresyon Testi

Depresyonda olup olmadığınızı mı öğrenmek istiyorsunuz? Bunun için bir test alsanız iyi olacağını mı düşünüyorsunuz? Öyleyse Google’dan öteye gitmeye gerek yok.

56 yaşında kodlamayı öğrenen adam

2020 itibariyle şimdikine nazaran bir milyon daha fazla kodlama işi olacak ve istihdam gerekecek. Tabi ki o işlerin hepsi Google, Facebook, Amazon, veya Microsoft gibi dev firmalarda olmayacak. Birçok küçük teknoloji şirketi kodcu alımları yapacak.

Amazon-Go

Ben de gitmek istiyorum Amazon Go marketlere.. Almak istediklerimi çantama attıktan sonra kuruş ödemeden dükkandan çıkıp gitmek.. Eğlenceli olmalı! Şimdilik yalnızca ABD’nin Washington eyaletinin başkenti Seattle’de bulunuyor.

Daha Çok Blog Okumak

Google da Facebook da blogların çok okunmasına karşı çıkmaktadır. Bu nedenle Google, RSS okuyucu kapatmakta, blog üyeliklerini gmail’in promosyon dosyalarına koyarak okunmalarını engellemektedir.

Çok Görevlilik

Enformasyon çağındayız. Her yerden her an üzerimize gelen bilgi ile bombardıman ediliyoruz. Hepsine vakit ayırmamız imkansız, bu yüzden çok görevliliği icat etmişiz!

2015 Küresel Düşünce Endeksi

2015 yılının en etkin düşünce üreten adayları The WorldPost tarafından tespit edildi. Adaylar “ortak entellektüelite” analizi adı altında Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından incelendi. Tüm sosyal medyada “mention” yapılmaları ve “konuşulmaları” göz önünde bulunduruldu. Yani; hep göz önünde olmaları, sık sık konuşulmaları, Wikipedia ortamında, Twitter platformunda, bloglarda ve genel anlamda sosyal medyada isimlerinin geçiş yogunluğu baz alındı.

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Siberuzay Güvenliği

Hiç beklenmedik telefonlara cevap verirken dikkatli olun. Firmanızda çalıştırdığınız kişiler, firmada çalışan yüksek rütbeli çalışanlar, network elemanları hakkında ve buna benzer konularda sorulan şahsi ve diğer bilgilere cevap vermeyin. Gelen emaillere dikkat edin. Gönderilen linkler, emin bir yerden gelmiyorsa açmayın. Hiç bilmediğiniz birinden geliyorsa kesinlikle açmayın. Şüpheli görünüyorsa açmayın. Bu emaillerin hepsini silerek temizleyin.

Her Yerde Drone Var

Drone’lar ve kişilerin mahremiyetine ilişkin yasalar henüz Amerika’da bile yok.