Eski Fotoğraflar

Google çok meraklı. Bizler hakkında daima çok şey öğrenmek istiyor. Eski fotoğralarımızı görmek istemesi de ondan!

İnsan duyuları

İnsanların 5 duyusu olduğunu söyleyen yüzyıllar önce Aristo idi. Ve birçoğumuz bunu hala böyle bilmektedir. Beş algının ötesinde birçok algı ortaklaşa çalışmaktadır.

Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Sarı Nokta

ABD’de ARED adı altında yapılan bir çalışma, sarı nokta hastalığını incelemektedir. Sarı nokta hastalığından şikayetçi olan kimselerden bazıları C ve E vitaminin çok iyi geldiğini rapor etmiştir. İleri safhada görme bozukluğu olan hastalara beta karoten, çinko ve bakır elementleri de verilmiştir. Ve bu beş maddenin “orta ve ileri” görme bozukluklarını yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Fakat.. Lütfen unutmayalım ki bu elementler ve vitaminler, araştırma sırasında bir ilaç kokteyli şeklinde verilmektedir.

Amatör Yazarlara Nörolojik Dilbilim Esasları

Evlerin içine, sığınaklara, izbelere ve merdiven altlarına sızan ağır koku asit yüklüydü. Havada nefes almayı güçleştiren nahoş kokuya ek olarak sanki yağ parçacıklarının asılı durduğu nem tabakası vardı. Gökyüzü sarı zehirli bulutun ağırlığıyla sallanıyordu ve burun deliklerini yakarak ciğerleri dağlayan hava gitgide daha da çekilmez oluyordu. Her köşede öksüren, tüküren, kan kusan insan kümeleri vardı. Patlamanın şiddeti her yerden hissedildiği halde tam olarak hangi yönden geldiğini bilen yoktu. Ne yapması gerektiğini bilemeyen insan yığınları düşünce yoksunu hayvan sürüleri gibi şaşkınlık, korku ve yenilmişlik hissiyle oradan oraya koşuşturuyordu..

Müzik ile Tedavi

Müzik dinlerken daha kolay odaklanabiliriz, dolayısıyla müzikle birlikte yeni şeyler öğrenmek kolaylaşır.

Vahada yaşamak!

Zihnimizde evimizi canlandırırken sakin ışıklarla, bulut gibi bir yumuşaklıkla, huzur çınlayan duvarlara, tatlı koku ve lezzetlerle düşündüğümüzde ev, ev olmaktan çıkar tam bir vaha olur!

Endişeyi Dizginlemek

Yazıyı sonuna kadar okumazsanız şu kadarini bilmeniz yeterli: endişeyi dizginlemeyi öğrenmeliyiz!

Pozitif Psikoloji

Hep iyi bir gün, iyi bir yaşam, iyi bir tatil, iyi bir iş beklerken yaşam parmaklarımızın arasından kaçıp gidiyor.

Kalp, Yürek ve Gerçek Aşk

Daha önce “gönül diliyle konuşan yürek ile kan pompalayan kalbi” aynı yazıda görmediyseniz, bu bir ilk olsun!