Mavi

Dün arkadaşlarla bir restoranın açıkhava kısmında yemek yedik. “Ne güzel bir gün.. Limonata gibi..” dedik. Havada ılık bir esinti vardı..

Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Sıfır Gün

Sizin bulunduğunuz yerde de su sıkıntısı var mı? Yetkililer sizi bu konuda uyarıyor mu? Susuzluk durumunda neler yapmanız gerektiğini biliyor/öğreniyor musunuz?

21 Aralık

21 Aralık uzaysal kış olarak da bilinir çünkü hava durumu açısından bakıldığında yani meteorolojik kış 1 Aralıkta başlar.

Güneş Tutulması

21 Ağustos 2017’de gerçekleşecek olan güneş tutulması özellikle Kuzey Amerika’da çok belirgin bir şekilde gözlemlenecek. Güneş, ay tarafından tam olarak kapatılacak ve bu 2 dakika 40 saniye sürecek.

Uzayda Fabrika Kurmak

Uzay Fabrikaları, Göktaşı Madenleri, Ay Şehirleri felan derken, teknoloji ve uzay çağı da gözümüzün önünde tarih yazıyor yakalayamayacağımız bir hızda her gün yeni düşünce ve uygulamalara sahne oluyor.

D Vitamini

Harvard Üniversitesinin sağlıkla ilgili soru ve cevap sayfasında şu soruyu ve cevabı gördüm.. Paylaşmadan duramadım! Soru D vitamini kullanıp kullanmamak konusu ile ilgiliydi..

Mahsul Yetiştirmek

Toprakla oynamak çok güzeldir. Toprağa yakın olmak terapi gibidir. Toprakta yetişen mahsulü hissetmek olağanüstüdür. Toprakla haşır neşir olurken doğanın döngüsünden daha fazla haberdar oluruz. Doğadaki dengenin daha fazla farkına varırız.

Dominik Cumhuriyetinde Mercanlar

Halk turist görmeye alışkındır. Kruz gemileriyle gelen binlerce turist neredeyse haftanın her günü şehri, plajları ve alışveriş yerlerini arı kovanına çevirir.

Güneşin Tehlikeli Işınları

Aşırı dozda ultraviyole ışınlarının cildi erken yaşlandırdığı ve kösele gibi bir görüntü oluşturduğu biliniyor.