Şişmanlar, Zayıflar, Tam Formunda Olanlar

Şişmanlar, zayıflar, tombullar, hemen kilo alanlar, hemen kilo verenler ve diğerleri! Vücudumuz bize ait birer eserdir; onu sevelim ve koruyalım. Öncelikle vücudumuzu sevmeliyiz ki yeme, içme, alışkanlıklar ve egzersiz konusunda verdiğimiz kararlar anlamlı olsun.

Birkaç İyi Alışkanlık (2)

Yürüyüşleri sevin.. Neden mi? Yürüyüşler hergün düzenli olarak yapılıyorsa ve en az 30 dakika sürüyorsa büyük sağlık faydaları sunar.

Ömür Uzatan Aktivite

Uzun bir yaşantınız olacak deseler.. Ve bunun için bir aktivite önerseler.. İlgilenir misiniz?

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Yaşlı demiyoruz, Tonton diyoruz

Profesör 85 yıllık yaşamına rağmen beyin gücü yerinde, uyanık, kreatif, türetici, yenilikçi bir karakter. Konuşmasından sağlıklı bir fiziksel yapıya ve keskin bir hafızaya sahip olduğu belliydi.

Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

Hangi Egzersiz Uygun?

Yaş ne olursa olsun egzersize başlanabilir. Fitnes, sağlık, enerji ve canlılık yeniden oluşturulabilir. Fakat hangi egzersiz çeşidinin uygun olduğunu bilmek gerekir.

Depresyon, Psikoloji ve Egzersiz

Bir koşu sonrası insanın kendisini öforik (zafer kazanmış hissi, sevinç) hissetmesi endorfin hormonundandır.. Endorfin hormonu pozitif düşünce ve enerji aşılar..

Rezistans Egzersiz

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte kaslar küçülür; hem boyutları küçülür hem de sayıları azalır. Bu da güçten düşmeye, dengenin bozulmasına ve koordinasyon bozukluğuna neden olur. Çaptan düşmektir bunun muzip ismi!

Egzersiz ve Düşmeler

Neden egzersiz?
Soruya soru ile cevap verelim: Moralinizi ne düzeltir? Enfeksiyonlara karşı sizi ne korur? Kalp hasalıklarına karşı sizi savunan nedir? Diyabet, yüksek tansiyon, kolon kanseri gibi hastalıkları savuşturan nedir? Cevap: Düzenli egzersiz!

Egzersiz Abartılmamalı

Bazı kadınlara neden egzersiz yaptıklarını sorsam.. “Kilo vermek ve şekle girmek” amacının dışında 3 amaç daha söylemelerini istesem nasıl cevaplandırırlardı çok merak ediyorum!