Apple İkonu Tim Cook

Apple ikonu Tim Cook günde 5-6 saat uyuyormuş. Uzun çalışma saatlerine başlamadan önce her gün düzenli egzersiz yaparak ter atıyormuş. Biz de duyduklarımızı paylaştık ki, belki birilerine ilham olur..

Statüko Belirleyen Semboller

Herkes zenginin yanında olmak ister. Anadolu’da köylere kasabalara giden siyasetçiler seçimlerde oy isterken en iyi giysilerini giyer, en pahalı arabalara biner, eşleri en marka çantalarını takar omuzlarına, en parlak mücevherlerini gösterirler.. Neden? Çünkü halk onlara bakar, oy vermeye karar verir. Neden? Çünkü onlar gibi zengin olmak istemektedirler. Oy verdiklerinde onlar gibi olma güdüsü vardır içlerinde. Onlar gibi gösterişli bir yaşama hevesle oy verirler..

Umut ve Beklenti

Umut pozitiftir. Umut enerjidir. Umut bekleyiş sürecinde bir nevi yakıttır. Umut üzerinden besleniriz.

Facebook’ta Hemen Beğen (like)

Bildiğiniz “beğen” tabına (ya da “like” tabına) basarak beğenilerinizi belli etmeniz, hakkınızda bilgi veriyor. Bu bilgiler daha sonra pazarlamacılar, kredi veren firmalar, çeşitli şirketler, potensiyel işverenler ve üniversiteler, devlet daireleri ve araştırmacılar tarafından analiz ediliyor.

İlham Veren Liderler

Liderlik konusunda katıldığım seminerlerden birinde konuşmacı “günümüz liderleri önce kendini düşünüyor, ama liderlik vasıflarından biri ve en önemlisi önderliktir.” demişti.