Susam Sokağı ve Otizmli Çocuk

Otizmli Julia oldukça çekingen ve Büyük Kuşun elini sıkarken fazlasiyla tedirgin.. Ancak Julia seyircilere bu durumu anlatıyor ve şov devam ediyor..

Üstün Zekanın IQ Skorları

IQ sonuçları yüksek olan bir kişinin hayatta yüzde yüz başarılı olması beklenmeyeceği gibi, IQ skorları düşük bir kimsenin hayat okulunda sınıfta kalması da asla beklenemez! Hayat çoğu kez çok çalışmak, direnç, sebat, tahammül ve duruş gibi konularda üstün zeka gerektirir.

1984 – George Orwell

Çoktan geçti 1984 ama Geroge Orwell’in “Bindokuzyüzseksendört” isimli romanı oldukça güncel!

İçi Büyük Abdest Dolu Haplar

Araştırmacılar bildiğimiz büyük abdesti kapsüllere doldurup buzlukta dondurduktan sonra zayıflamak isteyenlere verecekler. Kimsenin anlamayacağı bir de isim vermişler: ‘Pisliğin içinde mikrobiyomlar var’ diyorlar. ‘Mikrobiyomlar obezleri zayıflatacak..’ Ben bu masala inanmadım.

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Kadın Hikayeleri

Bazı hikayeler çok abartılmış gibi gelebilir, bazıları inanılmaz, bazıları acıklı, bazıları uyduruk.. Ama bunların hepsi kadınlar aracılığıyla bize ulaştırıldı. Siz de onlardan biri olabilirsiniz.. Bunu söyledikten sonra: Beyler.. Sizlerde de kadın hikayeleri olabilir. Siz de paylaşın!

Bir Kadın Hikayesi: Gelin ve Kaynana

“Gelinim ve oğlum hamilelik sırasında benimle yaşadılar. Doğumunda gelinimin yanından hiç ayrılmadım. Bebek dünyaya geldikten sonra da her şeyiyle ilgilendim, her şeyini iyi biliyorum..” diyen kaynana daha neler anlattı?

İlginç İçerik

Bir şeyin maliyeti ile onun ilginç olup olmadığı arasında pek alaka yoktur. Yalnız.. Bazen ilginç yapmak için parayla kaplama yapılır! Sıkıcıyı lüksle kaplamak yani.. Yeter ki birileri ilgilensin.

Uçurtma Mevsimi – Kaan Murat Yanık

Geçen yıl bir yayınevinin kitap çekilişinden birkaç kitap çıktı bahtıma.. Kitapları severim, hediye kitaplara bayılırım. Bedava olanlara ise paha biçilmeyeceğini düşünürüm..

Mehmet Deveci’den Okurlarına Manevi Hediye

Hala etrafımızda samimi insanların yaşadığına dair duyduğum heyecanı paylaşmak istedim! Duygusuzluğun, iki yüzlülüğün, çıkarcılığın ve yapmacıklığın kolgezdiği günümüzde, sevdiği bir dostundan gelen hediyeyenin paketine bile hassasiyet gösteren kişinin dostluğunu kıskandım doğrusu..