Herkeste Aynı Moda

Demem o ki, birileri tarafından moda yapılan birşey herkes için uygun olmayabilir. Herkes yapıyor diye yapmak sürüye dahil olmaktır, öyle değil mi? Kendin olmak farklılıktır! Bir tavsiye: Kendin ol!

Kayıp Duygular

Ne çeşit duygular vardır?
Hangilerini hala hissedebiliyoruz? Hangilerini büyükannelerimiz büyükbabalarımız hissedebiliyormuş? Peki hangi duyguları çocuklarımız hissediyor olacak? Kaç tanesi torunlarımıza kalacak?

Neden İyimser Olacak mışım?

Neden iyimser olacak mışım? Dünya hergün daha kötüye gidiyor. Barışı mumla arar olduk. Barışçıl insanlar dersen keza.. Ama.. Birilerinin iyimserlik fedaisi olması gerekir.. İyimserlik tohumları serpmesi, iyimserlik virüsü yayması gerekir.

Twitter ve İslamofobi

Twitter’da dolaşan siber troller, nefretin 8 değişik yüzü ve İslamofobi hakkında yapılan bu nadir çalışmanın sonuçları “Siyaset ve İnternet” isimli dergide yayınlandı.

Müslümanlar Geliyor!

Amerikan medyası, Müslüman figürünü zedelemeye devam ediyor. 9/11 faciasının üzerinden geçen onca yıla rağmen hala “Müslüman eşittir Terörist” olgusu değişmedi. Yıkılan kulelerin yerine yapılması teklif edilen cami olayı tam bir öcü muhabbetine dönüştü. Amerika’ya şeriat yasası geleceğine dair anlamsız korkular hızla yayılıyor. New York Polis Teşkilatı, rastgele Müslüman avına devam ediyor. İslamofobi eskisinden daha hızlı büyüyor.

Müslüman İngiltere

Bu yazının anafikiri: İngiltere yakın bir gelecekte müslüman bir ülke olacak.