Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

Haber ve Habercilik

Yansız haberi nereden alacağız? Haberler ve habercilik sokaktaki insana mı kalacak? Her birimiz gönüllü muhabir mi olacağız? Bu işin okulu, okulda yetişmek, tecrübe, etik vs. nerede kalacak?

İlginç İçerik

Bir şeyin maliyeti ile onun ilginç olup olmadığı arasında pek alaka yoktur. Yalnız.. Bazen ilginç yapmak için parayla kaplama yapılır! Sıkıcıyı lüksle kaplamak yani.. Yeter ki birileri ilgilensin.

Freelance Yazar Nedir?

Freelance yazar küçük ölçekli bir işletme gibidir; işi kendisi bulur, hangi yazıyı ne kadar zamanda bitirebileceğine karar verir ve proje başına ücretini kendisi belirler.

Marketing Stratejisi: Akışkan ve Zincirleme İçerik

İçerik dinamik bir halde paylaşılmalı. Yazılı (blog, mikro-blog,sosyal medya), görsel (video, vimeo) ve işitsel (podcast, webcast) dağıtımla birlikte video oyunları, telefon ve kompütür apps (uygulamalar) şeklinde de büyük kitlelere ulaştırılmalı.