Depresyonun Dili

Depresyonda olan kimseler günlük konuşmalarında diğerlerine göre farklı bir lisan kullanıyorlar. Buna “depresyonun dili” deniyor.

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

Komünikasyon

Hayatta kurallar ve kanunlar vardır. Komünikasyon da kurallardan ibarettir. Fikirlerin konuşularak, yazılarak, ya da anlatılarak açık, net ve etkin bir şekilde ifade edilmesidir kural!

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

Uçurtma Mevsimi – Kaan Murat Yanık

Geçen yıl bir yayınevinin kitap çekilişinden birkaç kitap çıktı bahtıma.. Kitapları severim, hediye kitaplara bayılırım. Bedava olanlara ise paha biçilmeyeceğini düşünürüm..

Acıyı Azaltmak İçin Yazmak

Size acı veren, fazlasıyla sarsan, günlük aktiviteleri yapmanızı engelleyecek kadar rahatsızlık hissettiren durumlar olabilir.

Dilbilgisi, İmla ve Bir Kova Dolusu Virgül

“Ben yazar değilim ki, imla ile ne işim olur?” demeyin. Email yazmıyor musunuz? Sosyal medyada durumunuzu güncellemiyor musunuz? Duyduğunuz bir sözü yazı vasıtasıyla paylaşmıyor musunuz?