Uyku ile ilgili 5 mit (yanlış inanış)

Uykuda vücut ve beyin faaliyetleri tamamen durur ve dinlenme başlar. Doğru mu? Yanlış mı?

Yanlış. Hem bedenimiz hem de beynimiz uyku sırasında çalışır. Bu çalışmayla şarj oluruz ve dolayısıyla sağlık ve mutluluk yükleniriz. Uyku aynı zamanda hafıza ve öğrenme fonksiyonlarına da yardımcı olur ve gün boyunca öğrenme kolaylaşır.

Uykusuzlar Daha Zekidir

Uykusuz kalırsan zeki olduğunu sanıyorsun.. Ve uykundan çalıyorsun.. Uykundan çaldığında ne oluyor biliyor musun? Dikkatin azalıyor. Abur cubur yiyorsun gereksiz yere kiloların artıyor. Sinirli oluyorsun, sevdiklerini haşlıyorsun.. Ama belki de en önemlisi.. Ömrün kısalıyor!

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

Uyku, uyku ,uyku.. Rutin, rutin, rutin..

Bazıları Aspirin alarak vücut ısısını düşürerek uykuya gidebiliyor ve uzun süre uyuyabiliyor. Vücut ısısını düşürmek, beyne “uyku” sinyali veriyor.

Neden Hareketli Kalmalıyız?

Nasıl hissettiğiniz sorulduğunda şu kelimelerden bazılarını kullanıyorsanız, hareketli kalmak zorundasınız: güçsüz, isteksiz, cansız, enerjisiz, durağan, miskin, uyuşuk, yorgun, üşengeç, uykulu..