Kanser teşhisi konulmuş bir arkadaş

Kanserli arkadaşınızla konuştuğunuz sıklıkta, o da siz de daha gitgide rahatlarsınız. Konuştukça daha değişik konularda konuşmak normalleşir. Çünkü kanserli de olsa konuşacak çok konu vardır; filimler, kitaplar, hava durumu, spor, dünya haberleri, hobiler, yoga, egzersiz gibi!

Uçak Modu

Gün boyunca daha verimli olmak istiyorsanız uçak moduna bir şans verin!

Alkolikler Nasıl Davranır?

Alkolik dediğimiz şahıslar günün büyük bir kısmını içki edinmek, içki içmek ve sonrasında içkinin etkisinden kurtulmak konularında düşünce üretmek ve uygulamakla geçirirler.

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Annelere Günlük Tavsiyeler

Yaşamı kolaylaştıracak günlük tavsiyeler veriyorum. Bunların bazıları kişisel tecrüblerden bazıları da etraftan öğrendiklerimden oluşan tatlı tavsiyelerdir.. Umarım işinize yarar..

Hayatım Roman

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi karartıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Şükürler Olsun

Şükretmek için ille de kötü birşey olmasını beklemek niye? Aldığımız her nefes şükür gerektirmiyor mu? Şükür ile anı yaşıyoruz. Şükür ile hayatta olduğumuzun bilincine varıyoruz. Şükür ile insan olduğumuzun ayırdında oluyoruz. Şükretmeye başlayanlar ruhlarını uyandırıyorlar ve daha uyanık yaşıyorlar.

Seçim Günü

Her gün ve daima ilgimizi, paramızı, zamanımızı nereye yatıracağımızı seçiyoruz. Her gün ve daima seçim günü!

Sosyal Medyada Şahsi Bilgi Paylaşmak

Kimlik avına çıkmış e-dolandırıcılar sosyal medyada hassas bilgilerin peşine düşerler. Bu tür dolandırıcılar, aralarında ortak nokta bulunan insanları hedeflerler; aynı ofiste çalışanlar, aynı bankayı kullananlar, aynı okula gidenler, aynı alışveriş sitesini kullananlar gibi..

Dikkat Aralığımız Daraldıkça Daralıyor

Dikkat aralığımız daraldıkça daralmakta. Dijital çağ, dikkatsizlik çağı oldu belki de.. Dikkat dağıtma çağında yaşıyoruz desek abartmış olmayız belki de.. Nereye kadar?